Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2022. Február 20. 17:10, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Londonban az angol hatóságok elfogták, a budapesti rendőrök őrizetbe vették.

A gyanú szerint az ukrán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon még 2016-ban indult nyomozás, mert felmerült a gyanú, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során – közölte a rendőrség.

A nyomozás megállapította, hogy egy 61 éves ukrán nő 2015. október 01-én ment be a XV. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar személy adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőket akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást velük szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő személy valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozás során később a valós adatait megállapították, majd a nőt az angol hatóságok elfogták, repülővel Magyarországra hozták, és február 10-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 61 éves nőt a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

2023. December 10. 07:54, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 10. 07:50, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: hetvenenezer milliárdos kérdés Ukrajna EU-csatlakozása

Ukrajna európai uniós csatlakozása egy \"hetvenezer milliárd forintos kérdés\", amelyről példátlan gyorsasággal és kellő tájékoztatás nélkül döntenének Brüsszelben