Városlista
2023. február 1, szerda - Ignác

Hírek

2022. Február 20. 17:10, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Londonban az angol hatóságok elfogták, a budapesti rendőrök őrizetbe vették.

A gyanú szerint az ukrán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon még 2016-ban indult nyomozás, mert felmerült a gyanú, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során – közölte a rendőrség.

A nyomozás megállapította, hogy egy 61 éves ukrán nő 2015. október 01-én ment be a XV. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar személy adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőket akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást velük szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő személy valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozás során később a valós adatait megállapították, majd a nőt az angol hatóságok elfogták, repülővel Magyarországra hozták, és február 10-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 61 éves nőt a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 13:47, kedd | Belföld

Duna House: az idei év a felújításokról szólhat

A megugró energiaköltségek miatt az idei év a felújítások éve lehet az ingatlanpiacon, de a dráguló kivitelezési és anyagköltségek finanszírozására sok esetben elengedhetetlen lesz a pénzügyi segítség.

2023. Január 31. 13:43, kedd | Belföld

Béremelést követelnek a közszolgálati dolgozók szakszervezetei

Tizenharmadik havi juttatást és további bérfejlesztést követelnek a közszolgálatban dolgozó szakszervezetek.

2023. Január 31. 11:38, kedd | Belföld

Édesapja élesztette újra az újszülött csecsemőt

Egy három napos csecsemő életéért küzdöttek Székesfehérváron.

2023. Január 31. 09:07, kedd | Belföld

KSH: az ipari termelői árak 2022-ben átlagosan 33,7 százalékkal emelkedtek

Az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9 százalékkal nőttek, az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7 százalékkal emelkedtek.