Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Szeptember 11. 12:22, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Elkészült a 200 férőhelyes új parkoló a Vízivárosban - ősszel telepítik a fákat

Elkészült a 200 férőhelyes új parkoló a Vízivárosban - ősszel telepítik a fákat

Elkészült a Vízivárosban a Fűtőerőmű volt területén egy kettőszáz férőhelyes új parkoló a szükséges Sarló utcai útkapcsolatokkal és a járdákkal együtt.

Ősszel még több mint ötven fát ültetnek a parkolóhelyek közé. A beruházás a Városgondnokság Út 2017-19. programjának keretében valósult meg.

A területen az egykori Fűtőerőmű ellátást biztosító vágányok és a tartartaléktartályok voltak melyeket el kellett bontani még a kivitelezés előtt. A parkoló építését az Orinoco 2002. Kft. végezte. Júniusban kezdték a munkát és 201 térkő burkolatú parkolót építettek, amelyek között aszfalt burkolatú közlekedő utak létesültek. A gyalogos forgalom biztonsága érdekében térköves burkolatú járda épült, amely több ponton csatlakozik a lakótelep meglévő járdáihoz. A csapadék vízelvezető rendszer kiépítése során olajfogókat építettek be, ami megtisztítja a szennyeződésektől az összegyűjtött csapadékot. A közbiztonság érdekében pedig a közvilágítási hálózat is kiépült.

Összesen háromezer négyzetméternyi aszfaltos útburkolatot, 2500 négyzetméter térköves parkolót, 322 négyzetméter térköves járdát, 2175 méter szegélyt, 30 víznyelőt, 13 közvilágítási oszlopot építettek a területen, mely mellett egy kutyafuttatót is kialakítanak hamarosan. A zöldterület rendezésére és a fák ültetésére ősszel kerül sor. A beruházás mintegy kettőszáz millió forintba került.

Horváth Miklósné a Víziváros önkormányzati képviselője a kedd reggeli műszaki átadáson kiemelte, hogy egy szellős, parkoló létesült, egy nagyon sűrűn lakott városrészben, ahol kevés volt a parkolóhely. A bontással együtt mintegy 250 millió forintos önkormányzati beruházás történt a képviselői kereten felül, ami az idei legnagyobb vízivárosi fejlesztés. Kiemelte, hogy ősszel parkosítva lesz az új parkoló környéke és több mint ötven fát is ültetnek. Felhívta arra is a figyelmet, hogy szeptember 17-én, hétfőn délután 17 órakor lakossági fórumot tart a Vízivárosi iskolában, melyre szeretettel várja a környék lakóit! Itt a 2019-es vízivárosi fejlesztéseket is ismertetik és természetesen várják a lakók kérdéseit, véleményét a városrésszel kapcsolatban.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.