Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 14. 19:22, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

ELKÉSZÜLT A POZSONYI ÚT ALSÓ SZAKASZÁNAK FELÚJÍTÁSA

ELKÉSZÜLT A POZSONYI ÚT ALSÓ SZAKASZÁNAK FELÚJÍTÁSA

Határidőre elkészült a Pozsonyi út alsó szakaszának teljes felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon.

Az építkezés során két új gyalogos átkelőhely, új járdaszakaszok és kerékpársávok is épültek. Október 6-án kezdék a felújítást és naponta 60-80 ember dolgozott azon, hogy elkészüljenek határidőre.

A felújítás szegélyépítést, szegélykorrekciót, az aknafedlapok cseréjét és szintre emelését, az út burkolatának és több járdaszakasz aszfaltburkolatának a felújítását, a hiányzó járdaszakaszok kiépítését, valamint a tartós útburkolati jelek felfestését is tartalmazta.

A kerékpárosok biztonságosabb közlekedésének érdekében az út két szélén irányhelyes kerékpársávokat festettek fel. A hullámosodott buszmegállóhelyek helyett pedig bazaltbeton burkolat épült, továbbá a gyalogosok biztonságosabb közlekedésének érdekében kettő új gyalogátkelőhely is megépült a Pozsonyi út alsó szakaszán. Az egyik a Gyöngyvirág Óvodánál, a másik pedig a Pálóczy Horváth Ádám utcánál a közvilágítás kiépítésével együtt.

A műszaki átadást csütörtökön reggel tartották, melyen az érintett városrészek önkormányzati képviselői, Deák Lajosné és Östör Annamária is ott volt.

Az út alatt két éve elkészült a közművek cseréje éppen azért, hogy az útburkolat felújításakor már ne adódjon probléma – mondta Deák Lajosné, majd köszönetet mondott a kivitelezőnek a gyors és határidőre elvégzett munkáért.

Östör Annamária elmondta, hogy a felújítás azért kiemelten fontos, mert rendkívül terhelt útszakasz és csaknem tízezer ember haza- és munkába jutását biztosítja az Öreghegyről.

A thermoplasztik, az-az a tartós útburkolati jeleket forrón viszik fel a burkolatra vastag rétegben, így időtállóbbak és jobban láthatóbbak sokkal a festett jeleknél.

A munkaterületet október 6-án adták át a kivitelezést végző Orinoco 2002 Kft-nek. Mintegy 260 millió forintos bekerülési költsége volt a teljes kivitelezésnek. Lángi Judit a Városgondnokság műszaki ellenőre kiemelte, hogy a burkolati jelek felfestésénél is figyeltek arra, hogy a biztonság mellett kényelmes is legyen a közlekedés.

A kivitelezést az Orinoco 2002 Kft. vezetője Varga Róbert elmondta, hogy naponta átlagosan 60-80 ember dolgozott a felújításon minden nap. A munka egyik legnehezebb része pedig a forgalom korlátozása volt az építkezés alatt.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.