Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 05. 08:18, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Elkészült a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

Elkészült a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

A Telekiben régóta húzódó feladat volt már a belső homlokzat felújítása és függetlenül attól, hogy Székesfehérvár nem fenntartója az iskolának...

...korábbi ígéretéhez hűen bruttó 113 millió forintos ráfordítással elvégeztette a felújítást. A homlokzat felújításával együtt a nyílászárókat is kicserélték, új labdafogóháló és udvari hangosítás is került a Teleki udvarára.

Mintha nem is ugyanazon az udvaron lennénk, mint februárban, amikor elkezdődött a munka, melynek keretén belül a nyílászárók cseréje is megtörtént, épült egy labdafogó háló és megújult az udvari hangosítás is – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Örülök, hogy a város tudta finanszírozni a felújítást, függetlenül attól, hogy ki a fenntartója az intézménynek. Azt gondolom, hogy egy ilyen ügyben nem csak az államnak, hanem a városnak is van teendője.”

Mint mondta a következő nagy hasonló felújítás az Arany János Iskolát érinti majd, ahol három ütemben, ütemenként mintegy kettőszáz millió forintból lehet elvégezni a felújítást a következő három évben és remélhetőleg az első ütemet még idén el lehet majd kezdeni.

A felújított udvar sajtónyilvános bejárásán ott volt Égi Tamás és Mészáros Attila alpolgármester is. Szabó Gábor a Teleki igazgatója megköszönte a városnak az 1932-ben átadott épület belső homlokzatának felújítását. „Amikor a kivitelező lebontotta az állványzatot, akkor mindannyian kilopóztunk és megcsodáltuk a végeredményt, amit köszönünk a kivitelező SHS Építő Kft-nek is.”

  • Ilyen volt:

  • Ilyen lett:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a