Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. December 13. 18:33, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ JÁRDA A LÖVÖLDE ÚTON A KATONAI TEMETŐ MELLETT

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ JÁRDA A LÖVÖLDE ÚTON A KATONAI TEMETŐ MELLETT

Elkészült az új járda a Lövölde úttal párhuzamosan, az orosz katonai temető mellett.

Az eddig murvás sétányt váltotta fel a Deák Ferenc utca és a Lövölde út csomópontjában korábban kiépített járdához is kapcsolódó új térköves szakasz. A közel 10 millió forintos városi beruházás polgármesteri és képviselői keretből valósult meg.

A környéken lakók kérésére készült el a Lövölde utcával párhuzamosan a Deák Ferenc utca - Erzsébet út közötti szakaszon a szilárd burkolatú járda - mondta Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője. Mint mondta lakossági fórumon keresték meg ezzel a kéréssel, és örömét fejezte ki, hogy ilyen rövid idő alatt, még ebben az évben végeztek a kivitelezéssel.

A közel 10 millió forintos beruházás során 450 négyzetméternyi térkő és 500 méternyi szegély építése mellett 250 négyzetméteren füvesítették is a területet. A Városgondnokság beruházásában megvalósult járdaépítést az ORINOCO’2002. Kft. végezte.

Az új járda bejárása kapcsán Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a korábbi adósságkonszolidációval összefüggésbe hozott kormánydöntéseknek és a helyi gazdaság jó teljesítményének is köszönhető, hogy ezeket a saját erős fejlesztéseket meg tudja a város valósítani.

Adósságkonszolidáció nélkül "ebben az évben 2,4 milliárd forintot kellett volna 2010 előtt felvett hitelek adósságtörlesztésére fordítani".

Az út-, járda- parkolóhálózat fejlesztésére szolgáló új forráskeretet is bejelentett a polgármester, mint mondta: "Azt a javaslatot tesszük a pénteki közgyűlésen, hogy 1,7 milliárd forint értékben adjon a város forráskeretet a Városgondokságnak ahhoz, hogy már a téli hónapokat is kihasználva tervezhessen az általa üzemeltetett út-járda- és parkolóhálózat felújtását." 300 millió forint ebből már most, a többi forrást pedig a munkák ütemezésének megfelelően tudnak lehívni, a jövő évi költségvetés februári elfogadása után.

"Ahol az emberek közlekednek ott kell építeni járdát" – mondta Vargha Tamás székesfehérvári országgyűlési képviselője a lakossági kérésre épített járdaszakaszra. Kiemelte, hogy a KSH legutóbb közzétett adatai között olvasható, hogy a 2.5 százalékos EU-s hoz képest, 4 százalékos magyar GDP növekedés és a munkanélküliségi ráta pedig 25 éve nem volt ilyen alacsony mint most és felülről elérte a 4 százalékot Székesfehérváron pedig még ennél is alacsonyabb. Ez azt is jelenti, hogy a gazdaság teljesítménynövekedésével párhuzamosan a településeken, így Fehérváron is utak, járdák és parkok és parkolók épülhetnek.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.