Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 22. 11:36, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Elkészült és használható az új Fürdő sori kishíd a Malom csatorna fölött

Elkészült és használható az új Fürdő sori kishíd a Malom csatorna fölött

Egy 2017-es hídvizsgálat során derült ki, hogy a Fürdő utcai Malom-csatorna közúti hídnak komoly szerkezeti meghibásodása van,

ami miatt le kellett zárni a gépjárműforgalom elől. Hosszas előkészítés és a környék komplex tervezése után, megannyi közműkiváltást követően mostanra elkészült az új híd megépítése.

Székesfehérváron összesen 80 híd található, amiket rendszeres időközönként át kell vizsgálni.

A környéken élőknek és a tópartis szülőknek is nagy segítség a közlekedésben az új Fürdő sori kishíd megnyitása - mondta Földi Zoltán a Felsőváros önkormányzati képviselője. „A régi hidat több mint hat éve kellett lezárni a gépjárműforgalom elől. A mostani új híd elkészülte után pedig nagyon fontos lesz a Fürdő sor és a Malom csatorna medrének felújítása és szeretnénk a Sörház téri malomnak is valamilyen emléket állítani.”

Nem a híd építése, hanem a kivitelezés előkészítése tartott nagyon sokáig – emelte ki Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője. „Amikor a hídvizsgálatkor értesített a szakértő, hogy le kell zárni a hidat elkezdődött egy komplex tervezés, mely nem csak az új híd megépítésére vonatkozott. A Malom csatorna teljes mederrendezését is megterveztette a város egészen a Bregyó közig, illetve a Fürdő sor felújításának a tervei is elkészültek. Nagyon sok közművet kellett kiváltani ami jóval meghaladta a híd építésének a költségét.”

A híd alatt egy távhővezeték, a szerkezetben pedig 15 védőcsőben elektromos vezetékek, vízvezeték és különböző optikai kábelek is futnak.

A kivitelezés alatt talán a legnehezebb az volt, hogy az őszi nagyobb esők alatt kezdhettük el a munkát és néha hiába tereltük el a vizet, átfolyt a duzzasztógáton - mondta mondta Csorna László, a C és R Közlekedésépítő Kft. ügyvezetője.

"Előre gyártott beton keretelemeket építettünk be a megfelelő alapozás után, ami nagyon látványos része volt az építésnek. Nem úgy mint amikor a különböző kötési időket kellett kivárni és ilyenkor egy külső szemlélő csak azt látja, hogy áll az építkezés és semmi nem történik.”

A híd átadásával ismét biztosított a Fürdő sor és a Fürdő utca közötti közúti kapcsolat és a gépjárművek áthaladása.

.szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.