Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Június 13. 07:51, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Elkezdődött az Arany János utca felújítása

Elkezdődött az Arany János utca felújítása

Megkezdték az Arany János utca, a Géza nagyfejedelem tér és a Szent II. János Pál pápa tér felújítását.

Kicserélik a közművezetékeket, teljesen felújítják a burkolatot, valamint a Bazilika előtti területre üvegfedés kerül az egykori négykaréjos templom alapjai fölé. A munkálatok idején az Arany János utcába nem lehet majd behajtani, parkolási lehetőséget a Petőfi utcában és a Szent István téren biztosítanak a lakóknak.

A beruházás keretében kicserélik a közművezetékeket: sor kerül az 1913-ban épített ivóvízvezeték és a szennyvízcsatorna, valamint a csapadékcsatorna és a gázvezeték cseréjére is – erre 120 nap áll a kivitelező rendelkezésére.

A teljes burkolatfelújítás során vágott bazalt nagykockaköveket raknak le, a szegélyeket megszüntetik, a lépcsőket mészkőből újítják fel. A tervek szerint a Szent II. János Pál pápa téren, a Szent István-székesfegyház előtti területen üvegfedéssel mutatják be a négykaréjos templom alapjait.

A közműmunkákat és a régészeti feltárásokat ezen a héten kezdik. A burkolatépítésre és a templom alapjainak a fedésére a közbeszerzés júniusban indul. A burkolat cseréje várhatóan szeptemberben kezdődik, a munkák befejezése a jövő év tavaszára várható.

Felhívják a lakosok és a területen parkolók figyelmét, hogy a munkálatok idején az Arany János utcába nem lehet majd behajtani és parkolni, a Petőfi utcában és a Szent István téren biztosítanak parkolási lehetőséget.

Kérik a lakosság türelmét és fokozott figyelmét!

- Bácskai Gergely (montázs: Zányi Gábor)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.