Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 30. 14:58, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: feol.hu

Előbb kezdődhet a lomtalanítás Székesfehérváron

Előbb kezdődhet a lomtalanítás Székesfehérváron

Egyebek mellett a megrendelt lomtalanítás korábbi kezdését is javasolták a közös képviselők a számukra és a lakosoknak szerdán összehívott fórumon.

Szerdán délután lakossági fórumot tartott a Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete a Fehérvári Civil Központban. A legtöbb érdeklődő a közös képviselők közül került ki, bár a rendezvény nyílt volt, bárki részt vehetett rajta. A városi közműszolgáltatók, illetve a Városgondnokság jelen lévő képviselőinek a társasházkezelők több problémát is felvetettek, s kérték segítségüket a megoldáshoz.

Voltak közöttük régi problémák, s újszerűek is – sokakat érdekelnek a parkolás, vagy a városi közlekedés gondjai. A Depónia Nonprofit Kft. két szakemberének is sorolták a fennálló nehézségeket, főleg a szelektív gyűjtéssel, vagy a számlázással kapcsolatban. Van, ahol hiányzik, vagy kevés a meglévő kék papírgyűjtő konténer, s az is felmerült kifogásként, hogy jó lenne gyakrabban üríteni. A cég munkatársai erre ígéretet tettek, utánanéznek.

A Fejérvíz Zrt. illetékesét a vízóraleolvasásokkal és a hátralékosok kezelésével kapcsolatban hívták meg a fórumra, a Depónia Nonprofit Kft. munkatársait pedig főleg a több helyről hiányzó, vagy a felszólalók szerint késedelmesen ürített kék, kartongyűjtő edényekről kérdezték a közös képviselők. Továbbá egyikük felvetette: egy évben kétszer is lehetne lomtalanítás, mert igény igenis van rá. Ám sokaknak a most jellemző rendszerben, a megrendelt lomtalanításkor nehézséget okoz munkából hazaérve este még a lomkirakással is foglalkozni.

Mi lenne, ha már napközben is kirakhatnák az elvitelre szánt holmikat?

A Depónia illetékese szerint ez aggodalmas, mivel így napközben is szétszednék a megélhetési lomozók. Az nem napszaktól függ, vetette közbe valaki a hallgatóságból – a cég munkatársa megígérte, átgondolják a dolgot és igyekeznek optimális megoldást találni. Kompromisszum lehetne, ha kora délutántól már ki lehetne pakolni, így a később hazaérőknek már nem éjjel, sötétben kellene az őszi lomtalanítást elvégezniük.

A Városgondnokság illetékesétől azt kérték a jelenlévők, legyen lehetőségük ingyenesen, vagy legalább kedvezményesen használni az ügyintézéshez a városi parkolókat, mert jelenleg napi 2-3 ezer forintot fizetnek saját zsebből, vagy a társasház költségére. Parkolás ügyben egyébként több kérdés is érkezett, egy Semmelweis utcai képviselő nehezményezte, hogy ott olyan sűrűn állnak meg az autók, hogy a kanyarban a kukáskocsi sem tud elhaladni miattuk.

Az Ősz utcában a tízemeletesek elé a díszburkolatra szeretnének egyesek parkolni, ám ez ellenkezik más ott lakók elképzeléseivel, mert ők meg a ház előtti padokra szeretnének kiülni. A válasz utóbbi esetben az volt, hogy ha tábla nem tiltja a megállást, akkor használható a ház előtti díszburkolat is.

- A laktanyáknál, a Zámoly és Kertalja utcák mellett nincsenek járdák , a közvilágítás is szegényes, tervezi-e a város járda létesítését? – hangzott el a kérdés. Feltevője nemleges választ kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.