Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 15. 12:24, szombat | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Emelkedik az ingyen wi-fi pontok száma

Emelkedik az ingyen wi-fi pontok száma

Rendkívüli ülést tartott tegnap a székesfehérvári önkormányzat közgyűlése. Számos közbeszerzés indul el. Az egyik döntés értelmében újabb ingyenes wi-fi pontokkal bővülhet a város internetes lefedettsége.

A Fő utca számos pontján, a Városház téren az Országalmánál és a Harang emlékmű közelében is lesz net, de a Fekvő katonánál, a Plaza bejáratánál, az autóbusz-pályaudvaron, sőt a Varkocs-szobor környékén, a Haleszban, a Fürdő utca Kodolányi kollégiumnál és a Takarodó úti stadionnál is.

A közgyűlés 4,5 millió forint támogatást szavazott meg a 2017. augusztus 7-14. közötti, Férfi-Női Junior Öttusa Világbajnokság számára, amely rendezője az Alba Volán Sportclub lesz.

A közgyűlés elfogadta a közbeszerzési eljárás megindítását a Verseci utcai KÖFÉM orvosi rendelő felújítását és akadálymentesítését érintő munkálatok kapcsán.

Tárgyaltak az Alba Airport Kft. idei üzleti tervének elfogadásáról és pótbefizetésének elrendeléséről is. Márton Roland ellenzéki képviselő felszólalt az ügyben, úgy látja, az Alba Airport Kft. jelenleg tetszhalott állapotban működik, sokallja az érdekében elköltött pénzt. A közgyűlés végül 3 nem mellett 15 igennel elfogadta a határozati javaslatot, benne a 46 millió forintos pótbefizetési kötelezettséget, amely Székesfehérvárt mint a Kft. tagját terheli, amennyiben a társaság taggyűlése emellett dönt.

Szintén a repülőtér kérdését érintve Márton Roland kérte, hogy a képviselők megismerhessék a reptér terveinek módosításait, tekintettel a tervezett 4 milliárdos költségek több mint háromszorosára való emelésének hírére. Cser-Palkovics András polgármester a felszólalásra válaszolva elmondta, hogy a 12,6 milliárdos összeg jelenleg csak terv, még nincs erről állami költségvetési döntés.

A nagyságrendekkel emelt összeg nem változtatna a repülőtér funkcióján, ez így is sport- és üzleti célokat szolgálhat ki, azonban e keret-összeg lehetővé tenné, hogy összekötő út épüljön a 62-es és a 63-as főút között, amely déli irányban húzódna a leendő Déli összekötő úttól. Utóbbiról zárt ülésen tárgyaltak: közbeszerzés eredményének megállapítása ügyében hoztak döntést. Immár megkezdődhetnek a tervezési munkák.

Döntést hoztak a Széchenyi utca útfelújítására és a szennyvízcsatornáinak átépítésére vonatkozó közbeszerzések megindításáról is. A Salétrom utcai felújítások is közbeszerzésekkel folytatódhatnak. A Podolini utcát érintő napirendi pont elfogadásával döntés született az utcában történő ivóvízvezeték kiépítéséről.

Döntés született Pátzay Pál 10-es huszárok emlékművének restaurációjával kapcsolatban is. Még az első világháború 100. évfordulójának éveiben, a társadalmi emlékezet ébren tartása, a magyar és európai identitás erősítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum idei költségvetésének terhére újulhat meg Székesfehérvár egyik kiemelt jelentőségű szobra. Jelenleg egyébként még nem ismert, hogy az emlékmű a felújítás során a helyén marad-e, avagy egy időre elszállítják onnan. A tegnapi döntés értelmében az önkormányzat gondoskodik a restaurációhoz szükséges engedélyek beszerzéséről, a bejelentési kötelezettség teljesítéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.