Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 22. 18:15, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban

Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatást kapnak.

Székesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztatja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy Erzsébet-utalványaikat augusztus 23-24-én vehetik át a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény értelmében a gyámhatóság annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatásként 6 500.- Ft értékű utalványcsomagot kapnak.

Az utalványokat 2017. augusztus 23-án, szerdán 8-18 óra között és augusztus 24-én, csütörtökön 8-16 óra között lehet átvenni Székesfehérváron, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán (Kossuth Lajos utca).

Az utalványokat kizárólag személyesen, a kérelmet benyújtó szülő, vagy más törvényes képviselő/nagykorú veheti át. Az átvételhez személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány szükséges (személyi igazolvány, vagy kártya formátumú vezetői engedély, vagy útlevél, és minden esetben a lakcímkártya).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése