Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 05. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: fmc.hu

Ez a 7 terület szépül meg Fehérváron közel 70 milliárdért

Ez a 7 terület szépül meg Fehérváron közel 70 milliárdért

Évtizedekre meghatározza Székesfehérvár életét a következő hét terület felújítása. A Modern Városok Program keretében összesen 68,056 milliárd forint érkezik a városba a beruházásokkal.

A Modern Városok Program kulturális, logisztikai, egészségügyi és sport fejlesztéseket is magába foglal, és nem túlzás kijelenteni, hogy megvalósulása esetén hosszú távon határozza meg majd Székesfehérvár és környékének életét.

Mutatjuk, hol szépül Fehérvár és környéke 2022-ig.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház belgyógyászati és onkológiai tömbjének felújítása, valamint új parkolók létesítése. A projekt teljes összege 7 milliárd forint lesz, a tervezés már folyamatban van, a munkák pedig 2018 második felében indulnak meg, és várhatóan 2020 második felében fejeződnek be.

Székesfehérvári Középiskolai Campus kialakítása. 7,5 milliárd forintból igazi diáknegyednek örülhetnek majd a fiatalok, a Csónakázó tó melletti felújítások jövő év második felében indulnak és 2020 végén záródnak majd.

Kulturális és turisztikai vonzerő növelése, a Fekete Sas Szálló és a Zichy-liget fejlesztése. A Fekete Sas Szállóban kulturális központ kialakítása a terv 3,8 milliárd forintból. A Zichy-liget pedig 5,7 milliárd forintból szépül majd meg.

Zöld Város – Fehérvár Tüdeje Program. Az Alsóvárosi rét megvásárlásával a város hosszú távon biztosítja, hogy a terület nem ipari célokra hasznosul, hanem Székesfehérvár nyer egy újabb területet, amely nem csak környezetvédelmi tehercsökkentést biztosít, hanem hatalmas zöldfelületet biztosít parkokkal, erdőkkel. A projektre szánt teljes összeg 1 milliárd forint, 2021 elejéig a fásításokkal is végeznek majd.

Velencei-tó és környékének felújítása. A projekt tartalmaz kerékpár út bővítést, a Pákozdi Katonai emlékpark fejlesztését és a Velencei tábor felújítását is. A beruházások végösszege 2,54 milliárd forint lesz, és 2021-ben kerül pont a végére.

Multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok építése. Ősszel már a közbeszerzési eljárási elkezdődik a 6000 férőhelyes rendezvénycsarnoknak, 2019 második félévében pedig megnyílhat a nagyközönség előtt is a 13,820 milliárd forintba kerülő központ.

Székesfehérvár-Börgönd repülőtér és ipari park. Az állami támogatással már korábban visszavásárolt repülőteret sport és üzleti célra is hasznosítja majd a város a jövőben, és ipari park is lesz a területen. A projekt megvalósítás 12,376 milliárd forintba kerül, a befejezése pedig várhatóan 2020 második féléve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.