Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Június 16. 17:37, szombat | Életmód
Forrás: szekesfehervar.hu

Ezúttal is sokan voltak a Feketehegy-Szárazréti Egészségnapon

Ezúttal is sokan voltak a Feketehegy-Szárazréti Egészségnapon

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájában várták Egészségnapra Feketehegy-Szárazrét lakóit szombaton.

Ingyenes állapotfelmérés (vérnyomás, vércukor BMI) és különféle szűrővizsgálatok várták a városrészieket, így volt EKG, kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás, boka-kar index meghatározás és melanómaszűrés is. Az eseményre ellátogatott Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is.

„A városrész lakói szép számmal érkeztek a szűrővizsgálatokra már a délelőtti órákban, örömmel láttam, hogy nagyon sok fiatal veszi igénybe a vizsgálatokat.” - emelte ki Östör Annamária. Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka fontosnak nevezte, hogy a helyszínt adó általános iskola teljesen akadálymentesített, így a WHO alapelvei szerint biztosítják az esélyegyenlőséget.

A vizsgálatok között általános állapotfelmérés, EKG, kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrővizsgálat, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség-mérés és boka-kar index meghatározás is szerepelt. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai, nővérei, a Humán Szolgáltató Intézet védőnői, valamint a június elsejétől, egy sikeres pályázatnak köszönhetően működő Egészségfejlesztési Iroda munkatársai várták az ingyenes szűrővizsgálatokra érkezőket.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.