Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Február 08. 17:53, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Fa Nándor lett a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnöke

Fa Nándor lett a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnöke

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) Fa Nándort tiszteletbeli elnöknek választotta.

Csütörtöki hírlevelében Kollár Lajos, az MVSZ elnöke úgy fogalmazott, Fa Nándor érdemei egyenként is elegendőek lennének egy ilyen elismeréshez.

„A mostani alkalomnak különleges apropót ad az, hogy Fa Nándor Spirit of Hungary nevű hajójával pontosan egy évvel ezelőtt, 2017. február 8-án fejezte be a franciaországi Les Sable-d'Olonne kikötőjébe visszatérve a Vendée Globe egyszemélyes földkerülő vitorlásversenyt, amelyen kitűnő eredménnyel, a nyolcadik helyen ért célba. Ezzel nemzetközi szinten egy újabb kiemelkedő teljesítmény erősíti a magyar vitorlázás hírnevét” – fogalmazott az elnök.

„Üzenetértékű számomra, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség vezetése ily módon is jelezni kívánja a munka és a teljesítmény iránti elkötelezettségét. Köszönöm a bizalmat, amit igyekszem megszolgálni” - nyilatkozta Fa Nándor.

A magyar vitorlázó egy éve 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt teljesítette – az előírásoknak megfelelően külső segítség nélkül – a Vendée Globe-ot, ezalatt 27 850 tengeri mérföldet (51 578 kilométert) hajózott.

Fa Nándor már ötször vitorlázta körbe a Földet – ebből háromszor egyedül, kétszer pedig társsal.

szekesfehervar.hu

Címkék: Fa Nándor, vitorlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.