Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 19. 17:02, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Fegyveres bűnözőre csapott le a TEK a fővárosban

Fegyveres bűnözőre csapott le a TEK a fővárosban

Éles lőfegyvereket is lefoglaltak az erzsébetvárosi rendőrök egy VII. kerületi lakásban egy fiatalembertől, aki a gyanú szerint fenyegette és bántalmazta prostituáltként dolgozó volt barátnőjét, keresetét pedig elvette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 17 éves fiatal ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a fiú körülbelül másfél hónappal korábban ismerkedett össze egy prostituáltként dolgozó 24 éves nővel, akit rögtön arra kért, hogy költözzön hozzá, szülei erzsébetvárosi lakásába. Odaköltözése után a fiú minden keresetét elvette tőle, nem engedte, hogy barátaival beszéljen vagy találkozzon, többször megverte a nőt, telefonját összetörte, és azzal is fenyegetőzött, hogy megöli – közölte a rendőrség.

A VII. kerületi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével május 18-án hajnalban fogták el a feltételezett elkövetőt. A lakásban pisztolyt, vadászpuskát és hozzájuk tartozó lőszereket találtak. Az éles lőfegyvereket lefoglalták – bár a fiú apjának volt rájuk engedélye, tárolásuk nem felelt meg a szabályoknak.

A 17 éves fiatalt a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol kitartottság bűntett, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.