Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Szeptember 07. 17:25, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Fehérvári testnevelő tanárok tanévindító értekezletét tartották

Fehérvári testnevelő tanárok tanévindító értekezletét tartották

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolában rendezték meg a Székesfehérváron oktató testnevelők 2017/2018-as tanévindító értekezletét.

A résztvevők tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről valamint megtörtént a 2017/2018. tanévi városi diákolimpia versenyeinek megbeszélése és a versenynaptár összeállítása is.

Mészáros Attila a város nevében köszöntött valamennyi megjelent pedagógust és megköszönte a tavalyi tanévben végzett munkájukat. Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzatnak, noha nincs jogi viszonya az intézményekkel, mégis sok ponton kapcsolódik az iskolákkal és a kollégákkal is.

Ebben a tanévben is együtt fogunk dolgozni, - mindamellett, hogy Magony Tamás, a sportiroda munkatársa részt vesz a versenyek szervezésében és koordinálásában, - igyekszünk minden anyagi segítséget is megadni, ahhoz, hogy a különféle sportesemények megvalósulhassanak.” – mint mondta.

A testnevelők munkája nem csak abból áll, hogy reggel 8 órától délutánig a tornateremben vagy az udvaron órákat tartanak, hanem a gyerekek felkészítésében, versenyeztetésében, a versenyek megszervezésében óriási munkájuk van benne, s ezt a város közössége nevében szeretném megköszönni.” – folytatta Mészáros Attila, majd hozzátette, hogy a város, jövő évi költségvetéséből 15 millió forintot biztosít a versenyekre illetőleg a testnevelő tanárok elismerésére.

Elhangzott még, hogy bár az idei tanévben tornaterem felújítás nem lesz, viszont egy újat építenek, hiszen a Széna téri Általános Iskola az idei évben egy új tornateremmel gazdagodik, illetve Vörösmarty Általános Iskola egy új pályával.

Székesfehérvár életében tehát nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata kiemelten támogatja évek óta a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.