Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Október 11. 06:08, szerda | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Fehérváriak a Mecsek Rallye-n

Fehérváriak a Mecsek Rallye-n

A hétvégi Mecsek Rallye-n immár két „városgondnokságos” versenyautó áll majd rajthoz. Kaposi László Ladáján már évek óta ott a Városgondnokság matricája, Auszmann Gyula Moszkvicsjára pedig most került fel.

Kaposi László és a Lada VFTS már jó néhány közös versenyen van túl a hazai rali-bajnokságban. Korábban rendre a másodosztályban álltak rajthoz, most hétvégén a Mecsek Rallye-n azonban már második első osztályú futamukra készülnek.

Az év elején elején, Miskolcon és a Salgó Rallye-n még a Rali 2-ben indultunk, Székesfehérváron azonban már az első osztályba neveztünk , és a Mecsek Rallye esetben is így tettünk. Erős mezőny lesz, a kategóriánkban is sok jó kezű pilóta lesz majd ott a rajtnál. Célunk, hogy célba érjünk, és épségben befejezzük a versenyt. A Ladák jelenleg reneszánszukat élik, a nézők nagyon kedvelik, rajonganak értük. A mi autónk is elmúlt már harminc éves, de büszkék vagyunk rá, magunk szervizeljük, mi tartjuk karban. Nagy élmény vele menni!

A Ladán pedig már több mint három éve ott virít a Városgondnokság matricája. Bozai István városgondnok elmondta, hogy nagyon örülnek és amellett, hogy a Székesfehérvár Rally támogatója a Városgondnokság, ilyen formán valamennyi versenyen is jelen van a fehérvári szolgáltató, sőt, most már két autón is látható a cég logója.

Az alapítás óta, a Városgondnokságnál dolgozik Kaposi László, aki jelenleg parkfenntartási csoportvezető. Három éve megkeresett, a hosszabb kihagyás után a versenynaptárba akkor visszatérő Székesfehérvár Rally előtt, hogy szeretné, ha felkerülhetne az autóra a Városgondnokság. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek és most annak is, hogy a Lada mellett már egy Moszkvicson is ott lehetünk.”

Az a bizonyos Moszkvics pedig Auszmann Gyuláé, aki majd a historic kategóriában áll majd rajthoz. A közel negyven éves gépcsoda a nyár végére készült el, a Baranya-kupán már futott egy tesztversenyt, és persze Auszmannék célja is a Mecsek Rallye problémamentes abszolválása. A Mecsek Rally – mely nem mellesleg Historic Európa-bajnoki futam is – pénteken kezdődik a Pécs környéki kanyargós pályákon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.