Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 09. 10:09, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Fehérváron adták át hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és..

Fehérváron adták át hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és..

Hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft. megépítette és bemutatta első regionális központját.

Az 550 millió forint összköltségű beruházás harminc új munkahelyet teremt Székesfehérváron.

Az eseményt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester felavatta, Spányi Antal megyés püspök pedig megáldotta a régió legmodernebb autóbusz-javító és karbantartó létesítményét.

Az első saját tulajdonú bázis nem csak a cég logója miatt lett zöld.

A megújuló energiára épülő hőszivattyús hűtés és fűtés mellett a madárbarát kerttervezést, a mosóberendezés által használt víz 90%-ának visszaforgatását, valamint az esővíz öntözéshez történő összegyűjtését is fontosnak tartották Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosok, akik a megnyitón hangsúlyozták, a cégcsoport kiemelkedően jó kollektívája mellett arra a legbüszkébbek, hogy „a Covid-19 okozta világgazdasági válság által egyébként erősen érintett területen működve sem kellett megválniuk egyetlen munkatársuktól sem”.

Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosokkal Schulek Csaba beszélgetett, felidézve a 30 év legfontosabb fordulópontjait. Az egy buszos indulás után a fejlődésben 2000 volt az az év, amikor dolgozók szállításával, majd 2005-től közösségi közlekedéssel is elkezdtek foglalkozni; 2012-től már országos lefedettséggel kezdtek dolgozni – Hódmezővásárhelytől Sárvárig –, a regionális központ megépítésének a terve először 2017-ben merült föl.

Homm Károly és Tóth Balázs az eredményekért elsőként a felségeiknek mondtak köszönetet, majd a három pilléren álló dolgozói gárdának a sofőrökkel, a műszakkal, az irodai dolgozókkal, és minden együttműködőnek.

Az ünnepségen számos példával mutatták be elkötelezettségüket a hátrányos helyzetű gyermekek, iskolák és közösségek segítésében.

Az ezer négyzetméteres épület avató ünnepségét Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, megköszönve a cég tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy munkájukkal hozzájárultak Székesfehérvár gazdasági erejéhez, s hogy „ezen felül anyagi támogatásukkal is közösségeink iránt felelősséggel éreznek és cselekednek.”

Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint: „A legjobb időben jött biztatás a Homm Kft. szervizcsarnokának megnyitása, mert aki most ruház be, bízik abban, hogy ismét növekedésre állítja a magyar gazdaságot, a következő évek fejlődését megalapozva. A fehérvári ipari park vállalatai 80 kilométeres körzetből több mint 30 ezer embert foglalkoztatnak, az ő biztonságos munkába-, illetve hazajutásukat is segítik az ilyen megbízható cégek.

„Büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amelyet a fehérvári gazdaság nyújt, és arra a közös gondolkodásra, amelyet az itt működő cégekkel megvalósítunk.” - hangsúlyozta Fehérvár polgármestere.

„Köszönöm, hogy a hazai személyszállítás egyik zászlóshajója is Székesfehérvárt választotta első regionális központjául. Jó munkát és sok sikert kívánok!” - tette hozzá.

„Az ország olyan, mint egy nagyvállalat: működtetni kell, a járvány után újra talpra állítani. A Homm Kft. tiszteletreméltó példája ennek a törekvésnek, hozzásegítve a magyar gazdaságot, hogy Közép-Európa egyik legerősebbje legyen.” - fogalmazott köszöntőjében Törő Gábor országgyűlési képviselő.

Az ünnepi beszédek és a cég harmincéves történetét összefoglaló film után a csarnokban ülők meglepetésére egy ötven fős busz indult meg a szerelőcsarnok belseje felé. A tulajdonosok által vezetett busz a bejárati ajtóra kifeszített nemzeti színű szalagot vágta át.

Spányi Antal, Székesfehérvár püspöke megáldotta a létesítményt.

„Régtől tudjuk és mondjuk: emberé a munka, Istené az áldás. Látjuk annak az eredményét, amiben nemcsak az emberi teljesítmény, de az isteni áldás is megmutatkozik. Kérjük együtt erre a műre, az alkotókra és az itt dolgozókra Isten áldását.” - imádkozta Spányi Antal, püspök.

A vállalatnál összesen 540 fő dolgozik, ebből 375-en gépkocsivezetők.

A székesfehérvári iparterületen megépült klimatizált szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény. A dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott legnagyobb magyar magántulajdonú autóbuszos cég 330 autóbusszal, 540 fős csapattal, több mint 22 ezer utas célba érését segíti naponta, közel 1,5 millió kilométert megtéve havonta biztonságban és kényelemben.

A Homm Kft. képzési tematikája kiemelt figyelmet fordít a KRESZ, a munkavédelem, az autóbusz-technológia, a típusismeret és a vezetéstechnika aktuális tudnivalóira, a közúti és a telephelyi balesetek csökkentése érdekében.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.