Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 08. 15:51, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Fejér megyében már 33,5 milliárd forint Ginop-forrást ítéltek oda

Fejér megyében már 33,5 milliárd forint Ginop-forrást ítéltek oda

Fejér megyében a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 431 projekt 33,5 milliárd forintos támogatásáról döntöttek.

Fejér megyében a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 431 projekt 33,5 milliárd forintos támogatásáról döntöttek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Székesfehérváron.

Rákossy Balázs a Ginop monitoring bizottság ülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: Fejér megyében az eddig benyújtott támogatási kérelmek száma 1236, a támogatási igény 118,2 milliárd forint. Hozzátette: 23,3 milliárd forintot már kifizettek a nyertes pályázóknak.

Az államtitkár elmondta, Székesfehérváron és Fejér megyében megvalósul a megyei és városi források “egybeépítése”, ezek jól kiegészítik egymást. Példaként említette, hogy a Velencei-tó térségében több olyan fejlesztés is zajlik, amely a várostól távol, mégis városi pénzeket felhasználva, a megye fejlődését szolgálja. Rákossy Balázs kijelentette, hogy sikeres megye sikeres megyei jogú város nélkül elképzelhetetlen és ez fordítva is igaz.

Székesfehérvárnak sajátos kihívásokkal kell szembenéznie

Rámutatott, hogy a gazdaságfejlesztési elképzeléseken túl Székesfehérvárnak sajátos kihívásokkal kell szembenéznie: a foglalkoztatási helyzet kiemelkedő, ezért egy ideje munkaerőhiány lépett fel. Ennek a problémának a kezelésére a Ginop mellett a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) is lehetőséget biztosít a jövőben – vélekedett.

Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András az ülésen a bizottság tagjainak a városfejlesztés lehetőségeiről adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a Topban 18,5 milliárd forint áll rendelkezésére a városnak, a Modern városok programban pedig 50-60 milliárd forint, míg saját költségvetésből 7,5 milliárd forintot költenek fejlesztésekre a helyi gazdaság által megtermelt adóból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.