Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 01. 14:36, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Fejesekkel verte a Kisvárdát, továbbra is hibátlan a bajnokságban a MOL Fehérvár

Fejesekkel verte a Kisvárdát, továbbra is hibátlan a bajnokságban a MOL Fehérvár

A négy forduló után még hibátlan MOL Fehérvár a Kisvárdát fogadta.

Az első félidő hajrájában az első fehérvári meccsét játszó Visar Muszliu révén szerzett vezetést a Vidi. Az előny újabb fejesgólokkal nőtt, végül ismét sima győzelemmel zárt a fehérvári csapat és száz százalékos mérleggel első a bajnokságban.

Még el sem kezdődött a meccs, de már volt egy meglepetés, Marko Nikolics ugyanis kihagyta a kezdőből a bajnokságot öt góllal kezdő, ezzel holtversenyben a góllövő listát vezető Futács Márkót. Kisebb sérülés volt az oka a döntésnek, aminek következtében csak a másik oldalon volt ötgólos játékos a pályán, a román Grozav. Bekerült viszont a Vidibe Visar Muszliu, az észak-macedón válogatott védő először futott ki magyar bajnokin a pályára. A hazaiak Kovácsik – Nego, Juhász, Muszliu, Hangya – Milanov (Elek), Nikolov, Huszti (Hadzic), Petrjak – Kovács (Fiola), Hodzic összeállításban kezdtek.

Bár Futács vagy éppen Hodzic jó formában kezdte a szezont, természetesen még egyikük sem hasonlítható a mérkőzés előtt köszöntött Tiber Lászlóhoz. A Videoton legendáját 70. születésnapja alkalmából ünnepelhették a szurkolók, a hajdani nagyszerű csatár 11 szezon alatt 78 bajnoki gól lőtt piros-kék színekben.

Nem rontott ajtóstul a házba a bajnokságot jól kezdő Kisvárda, de a 6. percben így is majdnem gólt szerzett, Kovácsréti 18 méteres lövése a bal kapufáról jött vissza. A 10. percben Hodzic lépett ki a védők mögött, de nem tudta ellőni a labdát Felipe kapus mellett. Nem diktált nagy tempót a Vidi, ez megfelelt a védekező ellenfélnek is, így nem alakult ki sok helyzet. A 16. percben sikerült végig vinni egy támadást, Hangya beadása után Nego fejelt fölé. Válaszként Lucas lövése zúgott el a léc fölött.

Grozav először a 25. percben próbálkozott, nem talált kaput. A következő helyzete veszélyesebb volt a román csatárnak, de Muszliu parádés becsúszással szerelte lövés előtt. Tetszetősen adogatott a Kisvárda, ha védekezésben hibáztak a vendégek, nem tudta kihasználni a szintén pontatlan Vidi. A 32. percben Petrjak váltott ritmust, lövését a rövid saroknál védte Felipe. A brazil kapus a 39. percben hőssé vált, előbb Hodzic remek szóló utáni lövését védte lábbal, majd Petrjakét kézzel, pár másodpercen belül. A 41. percben viszont tehetetlen volt: Huszti jobbról belőtt szabadrúgását a debütáló Muszliu az ötösről a kapuba fejelte. Remek bemutatkozás a Vidiben! Ismét bebizonyosodott, hogy ami nem megy akcióból, az sikerül pontrúgásból a rögzített helyzetekben erős fehérváriaknak.

A második félidő Vidi-támadásokkal kezdődött, de helyzet nem alakult ki ezekből. Úgyhogy jött megint a pontrúgás… Az 55. percben Huszti szabadrúgását Juhász elől fejelték ki. Egy perccel később a kapu előtt maradó kapitány megint próbálkozhatott, Hodzic beadása után fejelt, Felipe hatalmasat védett. De a szögletet nem úszta meg a Kisvárda! Huszti jobbról megint kitűnően tekert középre, Milanov pedig a jobb sarokba csúsztatott.

A 73. percben egy újabb Huszti-szabadrúgás uitán kezezést reklamáltak a fehérváriak, de nem ítélt 11-est a játékvezető. Ahogy a másik kapunál sem egy perccel később, amikor Cukalasz került földre. A 77. percben eldőlt a meccs: Kovács indította a jobb szélen Negót, akinek beadását Hodzic magasra ugorva, két védő közül fejelte a jobb sarokba. Ez volt a bosnyák csatár ötödik gólja a szezonban. A 82. percben Grozav ravasz szabadrúgásánál a kapufa kisegítette a beadásra számító Kovácsikot. Kovácsréti is szépíthetett volna, lövését kiütötte a fehérvári kapus. A vendégek kőkemény belépőkkel vezették le feszültségüket, de Ene és Cukalasz is megúszta sárga lappal.

Az utolsó percekben Hadzic és Nego is betalálhatott volna, de maradt a 3-0. A MOL Fehérvár Futács nélkül is simán verte a Kisvárdát, ezzel továbbra is hibátlan a bajnokságban és vezeti a tabellát. Ráadásul az eddig szintén hibátlan Mezőkövesd és Debrecen is vereséget szenvedett a fordulóban.
Válogatott szünet következik, szeptember 14-én a Kispes ellen idegenben folytatja a Vidi.

MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good 3-0 (1-0)
Gl.: Muszliu, Milanov, Hodzic.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.