Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Október 12. 16:02, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Felavatták az ipari elektronikai labort az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

Felavatták az ipari elektronikai labort az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

Az ipari folyamatok modellezését és megoldásait segítő elektronikus laboratórium létrehozását az Arconic Alapítvány 100 ezer dollárral támogatta.

Az ipari elektronikai labor a hallgatók legfrissebb ismereteinek megszerzését és hatékonyabb gyakorlati elsajátítását szolgálja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az avatáson Katus István, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgatója bejelentette, hogy újabb 22 millió forinttal támogatja a cég a labor további bővítését.

Az Arconic- Köfém Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara 2015-ben kötött stratégiai szerződést, amely többek között lehetővé tette, hogy duális képzési formában mérnök informatikus, gépészmérnök, villamosmérnök és műszaki menedzser szakos hallgatók képzésében is szerepet vállaljon a cég. Az elektronikus laboratórium projektet 2016-ban indította el az Arconic-Köfém az egyetemmel közösen. Az ipari elektronikai labor a hallgatók legfrissebb ismereteinek megszerzését és hatékonyabb gyakorlati elsajátítását szolgálja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán.

A labor hivatalos avató ünnepségén Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, országosan is egyedülálló az az együttműködés, ami az Óbudai Egyetem és partnercégei között van, közülük is kiemelkedik az Arconic-Köfém Kft. Elmondta, hogy az egyetem időben meglátta azt, hogy az akadémiai tudás mellett a gyakorlat megszerzése is kiemelkedően fontos az egyetemi évek alatt. Kiemelte, hogy az Óbudai Egyetem az országban az elsők között csatlakozott a duális képzés rendszeréhez, ugyanakkor fontos az is, hogy fiatalok ne csak a vállalatoknál, hanem az egyetem épületében is kapjanak lehetőséget az ipari folyamatok megismerésére. Székesfehérvár alpolgármestere az avatáson köszönetet mondott az Arconic-Köfém Kft.-nek és az Óbudai Egyetemnek az egyedülálló projektért.

Az Óbudai Egyetem rektora, prof. Dr. Réger Mihály megjegyezte, hogy egyetemük képzéseinek alapvető jellegzetessége a gyakorlatorientált megközelítés. Ezt tükrözi az ipari elektronikai labor is, ami számtalan új lehetőséget kínál a fehérvári karon oktatott szakok hallgatóinak. A rektor hozzátette, kiemelkedően fontos, hogy a hallgatók már az egyetemen gyakorlati mérnöki problémákkal ismerkedjenek meg és a feladatokat a legkorszerűbb, csúcstechnológiás eszközökön tudják megoldani.

Az avatáson Katus István, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a laborban a hallgatók ugyanolyan gépekkel találkozhatnak, mint majd a valós életben is. Elmondta, hogy az egyetem új PLC laborjának kialakítását tavaly 100 ezer dollárral támogatta a cég. A vezérigazgató szólt arról is, hogy újabb összeggel, mintegy 22 millió forinttal járulnak hozzá a labor bővítéséhez és fejlesztéséhez.

A köszöntő beszédeket követően leleplezték felavatták a ipari elektronikai labort, amely a Mérnöki Intézet 41-es termében kapott helyet. A beszerzett eszközöket működés közben is bemutatták az OE Alba Regia Műszaki Kar oktatói és duális hallgatói.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.