Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 23. 14:11, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik:

újabb 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetők tovább a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok. A pályázati felhívások tervezetei már nyilvánosak, elérhetőek a kisfaludyprogram.hu oldalon - közölte az MTÜ pénteken az MTI-vel.

Az MTÜ 2017-ben indította el a Kisfaludy Strandfejlesztési Programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon. A több lépésben megvalósuló fejlesztések eredményeként országszerte európai színvonalú, azonos szolgáltatási minőséget biztosító, családbarát, akadálymentes fürdőhelyek fogadják a látogatókat. A támogatássorozat első 4 ütemében 12 milliárd forintos támogatással kelt új életre 114 strand. A strandfejlesztés következő ütemében a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén mintegy 100 projekt nyerhet majd el újabb fejlesztési forrásokat.

Közölték: a fejlesztéseknél kiemelt cél lesz, hogy azok elsősorban a részleges akadálymentesítést, valamint család- és látogatóbarát szolgáltatási infrastruktúra kialakítását helyezzék a középpontba. A megvalósítandó beruházások során továbbra is szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, így többek között a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását, a vízbejutás feltételeinek javítását, az egységes arculati elemek használatával koherens tájékoztató és vendégirányító rendszerek kialakítását az akadálymentesítés jegyében. Szintén támogatható lesz majd a zöld felületek megújítása és bővítése, az ingyenes wifi kiépítése, akárcsak az árnyékolók és utcabútorok telepítése.

A Kisfaludy Strandfejlesztési Program 2021. évi pályázatai kiírásainak tervezetei már olvashatók a kisfaludyprogram.hu honlapon, pályázatot benyújtani azonban csak később lehet. Ennek pontos időpontjáról szintén ezen a honlapon tájékozódhatnak az érintettek.

Címkék: fejlesztés, strand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni