Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 06. 09:07, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

Folytatódnak a ''MINDIGMÁS'' tematikus városnéző séták

Folytatódnak a ''MINDIGMÁS'' tematikus városnéző séták

„Mindigmás” mottóval folytatja a tematikus városnéző séták sorozatát pénteki és szombati estéken a Tourinform Iroda.

Az előttünk álló hétvégén a terek, padok és a zsalugáteres ablakok világába kalauzolják a résztvevőket, majd lesz egy rendkívül izgalmas gasztronómiai múltidézés is. A programok minden esetben az Országalmától indulnak.

A „Mindigmás” sétákon a helyi idegenvezetők jóvoltából olyan különlegességekre, titkokra derül fény, melyek a nagyközönség számára kevéssé ismertek. Így annak, aki kíváncsi a királyok városának rejtett értékeire, mindenképpen érdemes részt vennie a tematikus programokon.

Július 7-én, pénteken „Terek, padok és csodálatos zsalugáteres ablakok” címmel indul séta, melynek során a résztvevők megismerhetik Székesfehérvár építészeti értékeit, a csodálatos sarokerélyeket. Megtudhatják azt is, milyen történeteik vannak tereinknek, valamint hogyan segítik köztéri padjaink a társasági életet ma és holnap.

A július 8-i, szombati séta az „Ízek, ármány és szerelem a Királyok Városában” címet kapta, melynek során gasztronómiai múltidézés lesz a kezdetektől napjainkig. Szó lesz többek között szerelmi szövevényekről, cselszövésekről, mérgezésekről, a törökök gasztronómiai örökségéről, a rómaiakról és az első szőlőtőkéről, illetve Mátyás és Endre herceg házasságáról és haláláról. Megtudhatjuk, hogy volt-e szerelem a királyi frigyben, mit és hogyan ettek a főurak, s milyen korabeli "válóperekhez", mérgekhez folyamodtak.

A séták minden esetben a Városház térről, az Országalmától indulnak, a részvételi díj 800 Ft/ fő. Regisztrálni és jegyet vásárolni a Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet.

Elérhetőségek:
Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.
Telefon: 22 537 261

Részletes programajánló a Székesfehérvár Turizmus oldalán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: