Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 07. 09:31, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Fontos, hogy a távhővel fűtött épületek rendszere legyen készen az őszi fűtésindítására

Fontos, hogy a távhővel fűtött épületek rendszere legyen készen az őszi fűtésindítására

Az időjárás előrejelzés alapján a hőmérő higanyszála a következő napokban még jócskán 25 °C fölé kúszhat, a hónap második felében azonban már előfordulhatnak hűvösebb napok.

Tartósan hideg idő esetén, szeptember 15. után már igényelhetik a távfűtéses otthonok lakói a fűtés elindítását, hiszen ettől a dátumtól a szolgáltatónak rendelkezésre állási kötelezettsége van.

A SZÉPHŐ Zrt. akkor tud a jogszabályban rögzített feladatának eleget tenni és indítást eszközölni, ha a lakóépületek belső rendszerei készen állnak a hő fogadására.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a házakban végzendő átalakítások, felújítások, radiátorcserék mielőbb befejeződjenek, és a hónap közepéig minden távfűtéses épület feltöltésre kerüljön. Amennyiben a szerelések véget értek, a közös képviselők, a lakásszövetkezet és a fűtési megbízottak kérhetik a rendszerek visszatöltését. Fontos, hogy ezek a kérések mielőbb beérkezzenek, mivel a hirtelen feltorlódó igények lassítják a töltési folyamatok elvégzését. Szeptember 15. után már csak fellépő hiba esetén tudnak leürítésre vonatkozó kérést fogadni, illetve a következő napokban elvégzett leürítések, az idő rövidsége miatt valószínűleg már csak szeptember közepe után kerülnek visszatöltésre.

Bár a fűtési idény hivatalosan csak október 15-én kezdődik, rossz idő esetén akár már egy hónappal korábban is befűthetők a távhős ingatlanok.

A lakók ezirányú igényüket a társasházak közös képviselőinek, lakásszövetkezetnek és a fűtési megbízottaknak jelezhetik, akik az erre kialakított internetes ügyfélszolgálati felületen tudják elküldeni fűtésindítási kérésüket a távhőszolgáltatónak. Ha a ház rendszere üzemkész, a bejelentéstől számítva rövid időn belül már melegek lehetnek a radiátorok.

szekesfehervar.hu

Címkék: széphő, távhő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.