Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 27. 11:02, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Gyerekekre bízta a nő a kiskutya eltüntetését

Gyerekekre bízta a nő a kiskutya eltüntetését

Állatkínzás és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoztak a kecskeméti rendőrök.

„Valami furcsa azzal a szatyorral”, gondolhatta a férfi, aki meglátott a földön egy, a szokásosnál jobban mozgó nejlontáskát tavaly szeptember 18-án este Kecskeméten. A kidobott holmira egy elhagyatott ház udvarán lelt, majd, amikor jobban szemügyre vette azt, biztossá vált, hogy egy állat lapul benne. Ekkor kikötötte a szatyor fülét, és egy kölyökkutya nézett vele farkasszemet. A sorsára hagyott eb láthatóan gyenge és sérült volt, ezért értesítette a rendőröket, akik a helyszínre siettek – közölte a rendőrség.

A nyomozók – látva az állat lábán lévő sebet – elszállíttatták a négylábút további ellátásra, és nyomozást indítottak állatkínzás miatt ismeretlen elkövetővel szemben. Másnap sajnálatos hír érkezett: a kutya annyira gyenge volt, hogy az orvos minden erőfeszítése ellenére elpusztult.

A rendőrök a környék kamerafelvételeit elemezve igyekeztek az elkövető nyomára bukkanni és sikerrel is jártak. Az egyik kamera rögzítette, amint két gyermek visz egy szatyrot, majd elhelyezik ott, ahol később rábukkant a bejelentő. A fiatalok meghallgatásánál jelen volt törvényes képviselőjük, akinek idő közben megszólalt a lelkiismerete, és bevallotta bűnösségét.

Az asszony elmondásai szerint befogadták az állatot, ami az egyik napon kiszökött az utcára, ekkor szerezte a sérülését, és ez után döntötte el, hogy megszabadul tőle. A feladattal a gyerekeket bízta meg, veszélyeztetve ezzel a szellemi fejlődésüket.
Az 58 éves nőnek állatkínzásért és kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. A nyomozást befejezték a rendőrök és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.