Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 28. 13:25, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Győzött az Alba Fehérvár KC a megyei rangadón

Győzött az Alba Fehérvár KC a megyei rangadón

Parádés győzelemmel törte meg a Dunaújváros ellen három éve tartó rossz szériáját az Alba Fehérvár KC, amely végig vezetve négy góllal győzte le itthon megyei riválisát.

Így Deli Rita együttese folytatta jó sorozatát a bajnokságban és őrzi hatodik helyét a tabellán.

Az Alba Fehérvár KC az utóbbi három évben egyszer sem tudta legyőzni a dunaújvárosiakat, azonban Temes Bernadették Debrecen felett aratott diadala újabb nagy lökést adott a csapatnak a Kohász ellen. Ennek megfelelően a vendégek csak a meccs elején jutottak minimális előnyhöz, a derbi nagy részén az Alba dominált. Az első tíz percben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, a többi között Pelczéder és Boldizsár szép találataival, de tíz perc után a szerződését a napokban meghosszabbító Mendy góljával kettőre nőtt a differencia. Ekkor még jött válasz a Kohásztól: az ex-Albás Kazai révén villámgyorsan visszajött a meccsbe az Újváros. A játékrész utolsó tíz percére kanyarodva viszont megint kettővel mentek a hazaiak, akik a szünetig meg is tartották az előnyüket.

Jól játszott az Alba, védekezésben és támadásban is kiemelkedően teljesítettek a fehérvári lányok, a Kohász pedig egyre jobban szenvedett, és utóbb kiderült a második félidő közepén meg is pecsételődött a sorsuk: 6-0-ás futást produkáltak a Deli-lányok, a többi között Boldizsár Bianka eddigi legjobb teljesítményének köszönhetően. Az Újváros a hajrában támadásban lehozta kapusát, de az Alba továbbra is koncentrált maradt és nem engedte ki kezéből a teljesen megérdemelt győzelmet.

Újabb diadalának köszönhetően az Alba Fehérvár KC három fordulóval a bajnokság vége előtt tartja hatodik helyét a tabellán.

Alba Fehérvár KC - Dunaújváros 27-23 (14-12)

Alba Fehérvár KC: Györkös 1, Mistina (kapusok) - Májer, Zhilinskaite 2 , Mendy 4, Gorshenina 3, Pelczéder 2, Boldizsár 6, Nascimento 5 (2), Temes 3, Szarka, Rózsás, Varga 1.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.