Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 18. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

'Ha elvesztem a reményt, meghalok' - a rák leküzdéséről ő­szintén

'Ha elvesztem a reményt, meghalok' - a rák leküzdéséről ő­szintén

A négygyermekes mérnök kétszer esett át csontvelőátültetésen folyton kiújuló rákos betegsége miatt, mégsem vesztette el a reményt. Vallja, hogy ha az embernek tehetsége van, az felelősséget jelent. Ezért neki is tennie kell, szolgálnia kell a társadalmat: oktat, dolgozott a Nagycsaládosok Országos Szövetségénél is és részt vett iskolaalapításban. A munka, a család, az összetartozás, a keresztény értékrend fontosságáról és gyógyító hatásáról beszélgetett Szűcs Balázs atyával a Rádió Orient műsorában.

Orvos feleségével négy gyermeket neveltek fel - egy építészmérnököt, tanárt, tervezőgrafikust, a legkisebb fiú pedig zenei pályára lép majd. Mindketten tradicionális keresztény családból származnak, meséli Seidl Ágoston: mindkét családban van papi pályát választó fiú, akik ráadásul egy napon születtek. Ez a sorsszerű együttállás meghatározta az ő nézeteiket és gondolkodásmódjukat is, keresztény közeget alakítottak ki saját családjukban is. „Azt vettem észre, hogy az értékrend, amit élünk, szimpatikus és értelmes, törvényei és szabályai előreviszik, tartalmassá teszik az életet”- mondta a Rádió Orient műsorában. Amíg nincs probléma, addig a keresztény értékrend csak kellemes háttérnek tűnik, amint azonban súlyosodik a helyzet, fejtegette Seidl Ágoston, ez marad az egyetlen erős kapaszkodó, segítség.

Vegyészmérnökként végzett, és az építéskémia területén dolgozik, családjából magával hozta: ha az embernek tehetsége van, felelősséget jelent. Többféle módon is szolgálnia kell a társadalmat, ezért aktivitása többrétű: oktat, konferenciákon ad elő, de dolgozott a Nagycsaládosok Országos Szövetségnél, részt vett iskolaalapításban és annak folyamatos támogatásában is.

Hasonló derűvel és pozitív szemlélettel állt hozzá a többször kiújuló betegségéhez is. A szeme körül kezdődő nyirokrák terjedését csak csontvelőátültetéssel lehetett megállítani. A folyamat majdnem két hónapos, mindenkitől elzárt, steril szobában való tartózkodást jelentett, idézte fel a műsor vendége. Arra azonban az orvosok is figyelmeztették, hogy a kemikáliák semmit nem érnek az élni akarás és a remény nélkül. A legjobb kezelések mellett is le lehet mondani arról a betegről, aki nem küzd az életéért. Így a magányosan töltött napok alatt sem vesztette el a reményét, mesélte Steidl Ágoston: a kezelések vége pedig valódi újjászületés volt. Csak az tartotta életben, hogy a családja és a barátai folyamatosan biztosították a támogatásukról, és a kezelőorvosaiban is támogatókra lelt. Ilyen előzmények után a karácsony, a szeretet ünnepe is új értelmet nyer: az összetartozás nem csak az otthon kényelmét, hanem az életben maradás feltételét jelenti-hangsúlyozta Seidl Ágoston.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.