Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. December 14. 19:31, csütörtök | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

HAJLÉKTALANOK RÉSZESÜLTEK TŰZ ÉS BALESETVÉDELMI OKTATÁSBAN FEHÉRVÁRON

HAJLÉKTALANOK RÉSZESÜLTEK TŰZ ÉS BALESETVÉDELMI OKTATÁSBAN FEHÉRVÁRON

Tájékoztató előadással hívta fel hajléktalan emberek figyelmét a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság december 13-án, szerdán, Székesfehérváron.

Az együttműködés célja a megelőzés és hogy az esetlegesen mégis bekövetkező tűzesetek során ne történjék sérülés vagy baleset.

Szomorú statisztika, hogy 2017 januárjában három, nagyon rossz szociális körülmények között élő ember vesztette életét tűzeset során Fejér megyében. A tűzmegelőzési bizottság a tavaszi kezdeményezését folytatva az idei fűtési szezonban is tájékoztató előadásokat szervez, amelyekkel felhívja azokra a potenciális tűzveszélyes körülményekre a figyelmet, amelyek a hajléktalanokat különösen veszélyeztetik.

A megelőzés mellett kiemelt fontosságú a már bekövetkezett tűz esetén követendő helyes magatartás: a gyors helyzetfelismerés, a környezetünkben tartózkodók riasztása és a menekülés. „Amennyiben van megfelelő eszköz a közelben és a tűz kiterjedése is engedi, meg lehet kísérelni az oltást, a továbbterjedés akadályozását, de mindig az emberi élet mentése a legfontosabb.” - hangsúlyozta a foglalkozás előadója, Farkas-Bozsik Gábor, tűzoltó alezredes, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.