Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Március 17. 15:38, péntek | Helyi
Forrás: feol.hu

Hamarosan a fehérvári Koronás Parkban is lesznek madárodúk

Hamarosan a fehérvári Koronás Parkban is lesznek madárodúk

A Madárbarát Fehérvár program keretében a Rácbányába helyeztek ki költőodúkat a madaraknak - tájékoztatott a városgondnokság közösségi oldalán.

A Völgy-Híd Természetvédelmi Alapítvány és a városgondnokság munkatársai tettek ki hat odút csütörtökön. Az elmúlt időszakban a Máriamajori-erdő és Nagy-völgy Természetvédelmi Területen hoztak létre odútelepet és hamarosan a Koronás parkban is lesznek odúk - ígérték. Széncinege, kékcinege, barátcinege, csuszka, seregély és harkály is költözhet a különböző méretű odúkba.

A városi honlapnak Csete Gábor a városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője elmondta: - Idén már ötödik éve, hogy elkezdtük a Madárbarát Fehérvár programot és eddig mintegy ötven odút helyeztünk ki a közterületi parkokba azon túl, hogy a Sóstón, a Jancsár-völgyben, az Aszal-völgyben és a Máriamajori-erdőben is vannak odútelepek. Most pedig a Rácbányába tettünk ki költőodúkat. Ez egy nagyon jó program, hiszen ezeket a költőhelyeket iskolás, óvodás csoportokkal szoktuk ellenőrizni, ami egy környezeti nevelési program is egyben.

Természetesen a denevérodúk számának bővítése is zajlik ezekkel a folyamatokkal egy ütemben- ezt már Sóstó Székesfehérvár posztolta Facebook oldalán, ahol két hete arról adtak hírt, ott is fejlesztik a a madár "lakóingatlanokat".

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,