Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Május 12. 08:57, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Hat gólos meccsel és győzelemmel zárta a MOL Vidi a szezon utolsó hazai mérkőzését

Hat gólos meccsel és győzelemmel zárta a MOL Vidi a szezon utolsó hazai mérkőzését

Az MTK csak percekig vezetett a fehérváriak ellen, akik büntetőből még a fordulás előtt gyorsan egyenlíteni tudtak,

majd a második játékrészben felőrölték a tíz főre fogyatkozó kék-fehéreket és "őrült" utolsó tíz percet produkálva felállították a MOL Aréna új gólrekordját.

Az OTP Bank Liga 32. fordulójára rendelt derbin a már biztosan ezüstérmes Vidi, a kieső zóna határán tanyázó MTK együttesét fogadta. Marko Nikolics a Kovácsik - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic, Huszti - Scsepovics, Futács tizenegyet küldte pályára, amely igyekezett letámadni ellenfelét. Mégis a vendégek szereztek vezetést a 24. percben, amikor egy lecsorgó labdát Diallo vágott közelről a hálóba. Tíz perc sem kellett az egyenlítéshez! A Futács buktatása miatt megítélt büntetőt Huszti Szabolcs értékesítette higgadtan. Nem sokkal később két nagy ziccer is kimaradt: előbb Vinícius fejelt ígéretesen, majd Fiola szólója után Scsepovics lövését fogta az MTK kapusa. A MOL Vidi 55. tétmérkőzését játszotta ezen az estén, ami magyar rekord, és ez a leterheltség támadásban sokszor érzékelhető volt.

Ezzel együtt is remekül alakult a folytatás, a hatvannegyedik percben Nikolov értékesített közelrő egy lecsorgó labdát. Torghelle Sándort, az MTK jelenlegi, a Vidi korábbi csatárát becserélésekor taps fogadta, azonban amikor rácsúszott Fiolára már egész más volt a stadion "akusztikája". Aztán nem csak fellazultak vendégek, hanem meg is fogyatkoztak, Baki Ákos jutott második sárga lappal kiállítás sorsára a 78. percben. A hajrában nagyon gyorsan pörögtek az események: a 87. percben Nego passzolt közelről a kapuba, majd két minutummal később feljött 3-2-re az Kulcsár góljával. A Vidi nem hagyta ennyiben, a hosszabbítás első pillanataiban a csereként beállt Kovács István kialakította a 4-2-es végeredményt. Most először szerzett négy gólt a Vidi a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Vidi FC - MTK Hungária 4-2 (1-1)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic (Pátkai), Huszti - Scsepovics (Hodzic), Futács (Kovács).

Gólszerző: Huszti, Nikolov, Nego, Kovács, ill. Diallo, Kulcsár.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 10:25, hétfő | Helyi

Ezekben a fehérvári utcákban lesz áramszünet a héten karbantartási munkálatok miatt

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan az előzetesen bejelentett üzemszünet június 26-27.,

2019. Június 18. 10:06, kedd | Helyi

Szerda estig tart a sávlezárás a Petőfi iskola környékén

Hétfőtől szerdán 18 óráig lezárják a Vörösmarty tér irányába menő forgalmi sávot a Budai úton és a Várkörúton, a Szent Imre Általános Iskola épülete előtti részen.

2019. Június 13. 11:55, csütörtök | Helyi

Jövő héten kezdődik a szúnyogirtás Székesfehérváron

A város polgármesteréhez is sok jogos lakossági észrevétel érkezik a rengeteg szúnyog miatt, így a feladattal megbízott hatósághoz fordult.

2019. Június 13. 11:47, csütörtök | Helyi

Csodálatos élővilág a Sóstón - egyedülálló természeti csoda Székesfehérváron

A Sóstó egy megmaradt oázis, amit sikerült megmenteni és tényleg működik, aminek a csodájára járnak a természetvédelmi szakemberek is.