Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. December 21. 19:08, szombat | Bulvár
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Hatalmas vagyont örökölhetnek Benkő Dániel lányai

Hatalmas vagyont örökölhetnek Benkő Dániel lányai

Nagy értékű ingatlan, műtárgyak, drága hangszerek és egy különleges borgyűjtemény is található a hagyatékban.

Hatalmas vagyont hagyott hátra a vasárnap elhunyt Benkő Dániel. Mint mi is megírtuk, a lant- és gitárművész szívinfarktusban halt meg.

Egyik lánya azt nyilatkozta, hogy apja "fantasztikus művész volt, óriási űrt hagyott maga után". Mint közölte, édesapja temetésén csak a szűk családi és baráti kör lesz jelen.

Benkő Dániel huszonéves barátnője, Bazsarózsa teljesen összetört párja halála miatt.

A művész után nagy értékű hagyaték maradt.

A százmilliókat érő vagyont valószínűleg a két lánya örökli.

A 43 éves Vivien évek óta külföldön, Franciaországban él, és ritkábban tartották a kapcsolatot. Benkő még az unokájára sem volt nagyon kíváncsi. Ettől függetlenül hasonló részt kaphat az örökségből, mint a másik kapcsolatából született huszonéves Dalma.

Egy előkelő budai hegyvidéki területen lévő ingatlan, egy stúdió, drága festmények, hangszerek is voltak Benkő tulajdonában.

A műkincsek mellett egy különleges 1300 palackból álló borgyűjteményt is hátrahagyott, melyet a pincében egy bortrezorban tárolt.

Nagy kedvelője volt a bornak, így minden nevesebb hazai borásztól is őrzött pár palackkal, sőt vannak a készletben olyanok is, amelyek már csak itt találhatók meg. A gyűjtemény alapját azok a borok adták, melyeket még Franciaországban vásárolt, ahol Vivien édesanyjával - egy jómódú, befolyásos francia család tagjával - élt. Ekkor ismerte meg a Rothschild család borait, ezek körül is megtalálható pár a gyűjteményben. Utoljára 70. születésnapjára készíttetett egy bort, melyet szerelme után Bazsarózsának nevezett el.

A Pálinkás Pincészet vezetője, Pálinkás Attila szerint jó barátok voltak, így jól ismeri a gyűjteményt is, melynek értéke szerinte nehezen meghatározható, de eszmei értéke felbecsülhetetlen. A szakember úgy véli, hogy a borok legjobb helye egy Benkő Dániel múzeumban lenne.

szeretlekmagyarorszag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.