Hírek
2019. Február 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek
- mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken. A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelősége van - fűzte hozzá a dietetikus.
Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.
Elmondta, a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen.
A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód
Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon
2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód
Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót
2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód
A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet
Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt
2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás