Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Szeptember 02. 12:57, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Helyszínbejáráson mutatták be a tóvárosi óvodában elkészült jelentős fejlesztéseket

Helyszínbejáráson mutatták be a tóvárosi óvodában elkészült jelentős fejlesztéseket

Helyszínbejáráson számoltak be a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájában elkészült fejlesztésekről hétfőn.

Az Ybl Miklós Intézményfelújítási Program keretében az 5. számú választókörzetben idén a Hosszúsétatéri Óvodában és a Tóvárosi Tagóvodában összesen több mint 47 millió forint értékű felújítás, fejlesztés történt. - tájékoztatott a helyszínen Tóváros önkormányzati képviselője.

„A tóvárosi tagóvodában mind a három vizesblokk teljes felújítására sor került, a padlótól, a tetőig. Új szaniteráruk, új csempe, új burkolat, minden megújult. Régi igény volt ez már az intézmény részéről, nagyon nagy öröm, hogy az idei évben mindez megvalósult.

Két esztendővel ezelőtt az összes nyílászáró cseréje megtörtént, idén pedig - a Széphő Zrt. tervei alapján - elkészült a teljes fűtés-korszerűsítés; a régi vas radiátorok helyett termosztáttal ellátott korszerű radiátorok kerültek felszerelésre.

Ez a két munka egyenként 17.5 millió forintba került, így összesen 35 millió forint értékű fejlesztés valósult meg a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájában. A Hosszúsétatéri Óvodában huszonöt nyílászárót cseréltünk ki, valamennyi csoportszobában, illetőleg villanyszerelési és járdajavítási munkák történtek.

Az elmúlt kilenc esztendőben több mint 130 millió forintot költöttünk erre a két óvodára, ha ehhez hozzáadjuk a bölcsődére és az iskolára fordított összegeket, akkor meghaladja a 350 millió forintot az a fejlesztési összeg, amit az 5. számú választókörzet négy intézményének felújítására, fejlesztésére fordíthattunk.” - hangsúlyozta Mészáros Attila, aki köszönetet mondott Dr. Cser-Palkovics András, polgármesternek és a Közgyűlésnek, hogy az elmúlt években támogatták ezeket a nagyon fontos fejlesztéseket.

„Mindkét intézményünkben nagyon sok változás történt. A felújított mosdókat átlagosan naponta száznegyven gyermek használja. Nekik az óvoda szinte a második otthonuk, nem mindegy, hogy milyen környezetbe jönnek nap mint nap. A felújítások, fejlesztések során figyelembe vették az intézmény igényeit, kéréseinket.” - emelte ki Tóth Ildikó, a Hosszúsétatéri Óvoda és a Tóvárosi Tagóvoda igazgatója.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.