Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 23. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: msn.com

Hetekbe telhet, mire Marics Peti felépül

Hetekbe telhet, mire Marics Peti felépül

A nyár végéig gipszben maradhat Marics Peti lába, miután az énekes a VALMAR Budapest Park-os fellépésén egy rosszul sikerült ugrás miatt a földet érésnél eltörte a bokáját.

Csütörtök este koncertezett a Budapest Parkban a VALMAR, azaz a Marics Petiből és Valkusz Milánból álló duó. A fellépés egy pontján a zenekar tagjai, illetve a színpadra hívott vendég előadók ugrálni kezdtek, aminek következtében Marics rosszul érkezett a lábára. Megkeresésünkre a Budapest Park megerősítette, hogy a balesetet követően az egészségügyi szakszemélyzet azonnal ellátta a sérült énekest, akinek vélhetően eltört a bokája.

Emberfeletti teljesítmény volt Marics Peti részéről, hogy a fájdalmas sérülése ellenére hősiesen végignyomta a koncertet

– közölte a Budapest Park az Indexszel.

Bár az énekesnek tolószékben kellett elhagynia a színpadot, és egy időre leállt a fellépés, Marics percekkel később visszatért, és a lépcsőn ülve, felpolcolt lábbal csinálta végig a koncert hátralévő részét.

Bokatörés és ínszalagszakadás
A balesetről azóta rengeteg videó jelent meg a közösségi oldalakon, így sokan aggódtak Marics Petiért, aki a történtek után végül csütörtökön késő este jelentkezett először a közösségi oldalán, megnyugtatva a rajongókat.

Lájti törés meg szaki, de túléljük. Köszi az üzeneteket meg az aggódást

– írta 24 órán át elérhető Instagram-történetében az énekes, megerősítve a hírt, miszerint eltört a bokája, emellett pedig némi ínszalagszakadást is elszenvedett.

Tekintve, hogy a VALMAR az egyik legnépszerűbb zenekar jelenleg Magyarországon, így sok fellépésük is van, viszont kérdéses, Marics a sérülés ellenére is folytatni fogja-e a koncertezést – ami a Budapest Parkban tapasztaltak és a nyilatkozata alapján igen valószínű. Az interneten fellelhető adatok szerint még legalább tíz fellépés vár idén a VALMAR-ra, köztük egy szombat este, Vásárosnaményban, amelynek Facebook-eseményére már több mint kétezren visszajeleztek, hogy ott lesznek, és a rendezvény egyelőre még nem került lemondásra. Úgy tűnik tehát, hogy Marics ismét tolószékben vagy a lépcsőn ülve nyomhatja végig a show-t. Vásárosnamény mellett az alábbi helyeken lépnek még fel a nyár folyamán:

06. 30. – Alsóörs
07. 06. – Ráckeve, Duna-part Feszt
07. 12. – Sukoró, EFOTT
07.14. – Eger, Bolyki-völgy
07. 21. – Kunfehértó, Fehértone Fesztivál
07. 27. – Székesfehérvár, FEZEN fesztivál
08. 12. – Keszthely
08. 25. – Siófok, Holi Beach
08. 26. – Zamárdi, Strand Fesztivál

Hetekbe telhet a gyógyulás
A VALMAR-nak nem sok ideje marad pihenni az elkövetkezendő időszakban, holott egy bokatöréssel nem szabad játszani. Sérüléskor ugyanis a boka megcsavarodik, az ugrócsont elbillen és elcsavarodik a bokavillában, a külboka vagy a belboka – gyakran mindkettő – törik, illetve letörhet a sípcsont elülső vagy hátsó pereme, elszakadhatnak a szalagok, és az ugrócsont is ficamodhat.

A törés miatt bevérzés és duzzanat, a bőrön pedig a feszülés következtében savós hólyagok keletkezhetnek. Ficamos töréseknél például a belboka felett feszülő bőr elhalása is fenyeget, ezért a törést helyre teszik, gipszsínnel rögzítik, a végtagot felpolcolják, majd még aznap megoperálják. Ezzel szemben az elmozdulás nélküli törések esetében először gipszsínt helyeznek fel, ami a lábujjak végétől a térdhajlatig ér, majd körkörös járógipszet 6-8 hétre, és a terhelés is megengedett.

Hogy Marics Petinek hány héten át kell majd gipszet hordania, az attól függ, hol és milyen mértékben törött a bokája. Az elmozdulás nélküli törések esetében a 6-8. héten távolítják el a gipszet, majd további 6-8 hétig tornakezelés szükséges. Az elmozdulással járó töréseknél viszont 8-12 héten át szükséges a gipszrögzítés, a terhelés pedig csak a 8. hét után kezdhető meg lábsúllyal, ha az ízületi felszín vagy a két csontot összekötő szalag nem sérült. Míg a bokaszalagok sérülése után a teljes felépülés általában 6-8 hetet vesz igénybe, de a sérülés súlyosságától függően ez hónapokra is nyúlhat. Így ha az énekesnek szerencséje van, a nyár végi, balatoni koncertjein már ledobhatja magáról a gipszet, és újra önfeledten bulizhat a közönséggel együtt.

msn.com

Címkék: Marics Peti, sérült

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.