Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 17. 20:14, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Hétfőtől az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra

Hétfőtől az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra

Hétfőtől újabb változások lépnek életbe a közösségi közlekedésben: már az első ajtón is fel lehet szállni az autóbuszokra, lehet a buszokon jegyet venni,

illetve a 12A járat újra a munkanapokra érvényes menetrend szerint közlekedik.

Az autóbuszokon továbbra is kötelező a maszk használata. Kérik az utasokat, hogy menetjegyeiket és bérleteiket a jövőben lehetőség szerint a telefonos applikáción keresztül vásárolják meg: Letöltés Androidra; Letöltés IOS-re

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások között az autóbuszokon már március közepétől megszűnt az első ajtón való felszállás kötelezettsége, nem lehetett jegyet váltani a járatokon, majd az első ajtót nem használhatták az utasok. A lecsökkent forgalom miatt változott a menetrend, az utasokat telefonos alkalmazások segítették az utazások tervezésében, lebonyolításában. Május 7-től már minden típusú helyi jegy és bérlet is megvásárolható a Közlekedési Mobiljegy applikáción keresztül.

A Volánbusznál már több helyen működő szabályozást figyelembe véve a székesfehérvári közösségi közlekedésben is változás lép életbe: május 18-tól, hétfőtől újra az első ajtón is fel lehet szállni és a buszon is lehet majd jegyet venni. Június 1-jéig azonban még a zsúfoltság elkerülésére megengedett marad, hogy minden ajtón fel lehet szállni a járatokra.

A menetrend marad az eddigi azzal a kiegészítéssel, hogy a 12A vonalon is visszaáll a munkanapokra érvényes menetrend, ezzel a bevásárlóközpontok dolgozói és a vásárlók könnyebben bonyolíthatják a mindennapi utazásokat.

Kérik az utasokat, hogy menetjegyeiket és bérleteiket lehetőség szerint a telefonos applikáción keresztül vásárolják meg. A közösségi közlekedésben továbbra is kötelező a védőmaszk használata vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.