Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 05. 12:33, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - Hőségriadót rendelt el csütörtök éjfélig a tiszti főorvos

Hőség - Hőségriadót rendelt el csütörtök éjfélig a tiszti főorvos

Csütörtökön 40 fok is lehet.

Csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a kánikula folytatódik, a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, az ország egyes részein a 30 fokot is elérheti.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a kánikula várhatóan a hét végén, augusztus 9-10-e körül ér véget, egy most még bizonytalan erősségű hidegfronttal.
A tájékoztatás szerint kedden a minimum hőmérséklet 16-23 Celsius-fok, a legmagasabb 34-38 fok lesz. Szerdán és csütörtökön lesz a legmelegebb, a hőmérsékleti minimum 17-24, a maximum érték pedig szerdán 39, csütörtökön 40 fok is lehet.
Szombaton a minimum 15-20 fok, a maximum már csak 25-30 fok körül várható.
Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság továbbra is azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. Délelőtt 11 és délután 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.
A napi középhőmérséklet kiszámításánál figyelembe veszik a minimum és maximum hőmérsékleti értékeket. Ha ezek az értékek 20-21 és 30-31 fok között vannak egymást követő három napon keresztül, akkor rendelik el a riasztást.
Legutóbb augusztus 2-ától rendeltek el hőségriasztást hétfő éjfélig, ezt hosszabbította meg, illetve emelte harmadfokúra, hőségriadóra az ÁNTSZ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk