Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 13. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Idén is szorgos kezek dolgoztak a szép környezetért a Bory téren és környékén

Idén is szorgos kezek dolgoztak a szép környezetért a Bory téren és környékén

Az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciót.

Pénteken délelőtt az Öreghegyi Nyugdíjas Klub szervezett önkéntes munkát a Bory tér környékére. Az összetartó, városrészét szerető csoport tagjai bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és sok szemetet gyűjtöttek össze.

Az elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést szerveztek péntek délelőttre az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai.

A környezetszépítő akcióban a Bory-teret és környékét tették rendbe. Az önkéntesek reggel a Bory téren találkoztak gereblyékkel és seprűkkel felszerelkezve, hogy megtisztítsák a környéket az elhajigált szeméttől és gondozzák a cserjéket, bokrokat. Szorgos munkájukkal többek között a Bory-vár előtti teret, a buszmegállót és a Mária szobor környékét is rendbe tették.

A nyugdíjas klub több tagja dolgozott a Bory téren a bokrok alatti gazoláson, ahol kellett, ott metszettek is.

Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.

„Önkénteseink idén is megtisztítják a területet, ez már hagyományos, hiszen az Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, mint a nyugdíjas klubok, akik már évek óta segítenek abban, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. A forgalmas tereken, turisták által látogatott részeken dolgoznak, hogy tisztán és rendezetten várjuk az ide látogatókat.” - mondta el Östör Annamária, aki megszervezte azt is, hogy az Öreghegyi Közösségi Házból a klubok elvihetik a kertészkedéshez szükséges szerszámokat, eszközöket, szemeteszsákokat és gondoskodnak az elszállításról is.

Hamarosan rendbe teszik a Bányató környékét és dolgoznak majd a Donát kápolnánál is.

Kiss Lászlóné, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy már ötödik éve kijönnek a Bory vár előtti térre, hogy szebbé tegyék a környezetet. Kiemelte, hogy évek óta nagyon sokan járnak az Öreghegyre, így fontosnak érezik, hogy az idelátogatókat szép környezet fogadja a Bory téren, a Mária szobornál és a sűrűn látogatott köztereken.

szekesfehervar.hu

Címkék: öreghegy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.