Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 02. 14:43, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Illegális cigarettagyárat találtak Környén

Illegális cigarettagyárat találtak Környén

Illegális cigarettagyárat találtak a napokban a Komárom-Esztergom megyei Környén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Ráskai Rita tájékoztatása szerint a helyszínen lefoglaltak egy percenként négyezer-ötezer szál hamis márkajelzésű cigaretta előállítására képes gyártó- és csomagoló gépsort a szervezet nyomozói, akik több illegális cigarettaszállítmányt is találtak a megyében.
Az illegálisan működő cigarettagyáron akkor ütöttek rajta, amikor egy magyar fuvarozó cég Szlovákiából áthozott kamionjának a rakományát két bolgár kamionba pakolták át. Sem a címzettnek, sem a fuvarozónak, sem a feladónak nem volt jövedéki engedélye. A lefoglalt tárgyak között olyan klisék, cigarettapapírok, kartonpapírok voltak, amelyek különféle márkajelzésű cigaretta gyártására alkalmasak.
A nyomozók értesítették az Europolt, így szlovák kollégáik jelentős értékű cigaretta-alapanyagot foglalhattak le, amellyel az elkövetők Szlovákiában hárommillió euró költségvetési veszteséget okozhattak volna.
A NAV nyomozói egy kisbéri kft. telephelyén egy teherautóban 160 ezer doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak, a szállítmány értéke csaknem 129 millió forint. A hatóságok őrizetbe vették a bűncselekmény egyik gyanúsítottját, akinek a Tatabányai Városi Bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.
Az M1-es autópálya egyik parkolójában pedig egy ellenőrzés elől menekülő sofőr gazdátlanul hagyott egy kisbuszt, amelyben 32 ezer 500 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A rakomány értéke több mint 21 millió forint. A cigarettát és a gépkocsit lefoglalták - közölte a sajtóreferens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön