Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Május 11. 15:13, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

In memoriam Ferenczy Géza

In memoriam Ferenczy Géza

"Minden, mi összeköt minket …" Ez a gondolat az első, ami megfogalmazódik bennünk, amikor szomorú szívvel búcsúzunk Ferenczy Gézától.

Hihetetlen a fájdalmas hír, hogy elveszítettük, hiszen mindig délceg alakja, ősz haja és jellegzetes félmosolya mindannyiunk emlékezetébe beleégett. Mégis, talán az a szellemiség, amit személyes életével képviselt, az teszi őt a legtöbbünk számára felejthetetlenné.

Ferenczy Géza bár Budapesten született, de már Józsefes diákként érettségizett 1962-ben, majd a Geoinformatikai Karon folytatta tanulmányait. Felnőtt korának minden meghatározó évtizede is Székesfehérvárhoz kötötte. Több területen dolgozott, leginkább a Csitáry G. Emil Uszoda igazgatójaként emlékezhetünk rá, ahonnan nyugdíjba vonult.

Mindig élénken érdeklődődött a helyi közügyek iránt, a rendszerváltozáskor is aktívan segítette nemzetünk közéletét, szerepet vállalt a Magyar Demokrata Fórumban, többek között városi elnökként is. Egy cikluson át, 2002 és 2006 között önkormányzati képviselőként, a fehérvári közgyűlés tagjaként dolgozott. Büszke volt arra, hogy nemzetünk történelmi fővárosának polgára. Mindig következetesen az általa vallott elvek mentén élt, ezekre emlékeztetett minden szavával és leírt mondatával, ezek mentén kért számon mindenkit – városunk fejlődése és magyarságunk megőrzése érdekében.

Egészen máig aktív tagja, fontos motorja volt közösségünknek, élő lelkiismeretünk, hogyan lehet igazán magyarságunkat, fehérváriságunkat büszkén és cselekvőn képviselni. Családjával maga is mintát adott, városunk sokszorosan értékesebb lett gondolatai, valamint a gyermekébe, unokáiba oltott szellemiség által.

Ferenczy Gézát Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti. A család fájdalmában osztozva Székesfehérvár városa és közössége nevében fájó szívvel búcsúzunk!

szekesfehervar.hu

Címkék: gyász, megemlékezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.