Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 04. 18:36, kedd | Helyi
Forrás: excom.hu

Ingyen Wi-Fi kereső került a mobilos Facebookba

Ingyen Wi-Fi kereső került a mobilos Facebookba

Minden felhasználónál bekapcsolta a Facebook azt a funkciót, amely pillanatok alatt megmutatja, hol található a környéken ingyenesen használható wi-fi.

A Facebook alkalmazásba épített, tavaly már tesztelt, a napokban világszerte mindenkinél aktivált wifi-kereső egyszerű, gyorsan átlátható formában tárja elénk az aktuális tartózkodási helyünk környékén lévő ingyenesen használható wifi hotspotokat.

Az androidos telefonokban a Facebook app beállításaiból kell kiválasztani az
Alkalmazások/Összes megjelenítése/WiFi-kereső menüpontot,

iPhone-okon pedig a beállításokban a Lehetőségek/továbbiak/Wi-Fi keresése
útvonalon érhető el a kissé eldugott funkció.

Ha a Facebook alkalmazás rendelkezik a készüléken a helymeghatározáshoz szükséges engedéllyel, akkor a kereső azonnal megmutatja azon hotspotok listáját, melyek megtalálhatók a Facebook-oldalak adataiból behúzott adatbázisában. A hotspotok térképen és listázva is megtekinthetők, a két nézet között a jobb felső sarokban lehet váltani.

A Facebook app megmutatja, hogy melyik szervezethez (étteremhez, kávézóhoz, céghez satöbbi) tartozik a hotspot, és az egyes hálózatok nevét is láthatjuk, amelyekre felcsatlakozhatunk. Sőt, azt is láthatjuk, hogy gyalogszerrel hány percre van tőlünk az adott wifi hotspot. Ahogy a képernyőképen is látható, a térkép mozgatása után nem csak a környék, hanem a világ bármely pontján elérhető ingyenes wifi-ket is kilistázhatjuk, így a tőlünk éppen távol lévő, mobilnet nélkül maradt ismerősünknek is tudunk távolról, telefonon tanácsot adni.

Kicsit keserű a szánk íze, mert a lista koránt sem teljes, mondhatni nagyon hézagos. Sem az egész történelmi belvárost lefedő fehérvári ingyenes Wi-Fi, sem pedig az Excom Computer előtt évek óta működő Excom Free HotSpot-ot nem hozza a találati listában, pedig van még ennél több is. Az külön hab a tortán, hogy a képen is látható Új Magyar Képtár-ban is jelez Wi-Fi-t, nem is akármilyent, de Free Wifi-t.

Szóval vannak itt még pontatlanságok, nem igazából tudni, hogy a Facebook az üzemeltetőktől vagy csak a felhasználóktól gyűjti az adatokat a pontos helyszínek tekintetében, de korántsem egzakt a lista.

Címkék: Facebook, okostelefon, wi-fi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.