Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 02. 08:50, vasárnap | Helyi
Forrás: mti

Ingyenesen lehet beköttetni a vizet, a villanyt és a gázt

Ingyenesen lehet beköttetni a vizet, a villanyt és a gázt

Ingyenes lesz a családok és a kkv-k számára a közműcsatlakozás, vagyis nem kell fizetniük a villany, a víz és a szennyvíz, valamint a gáz bekötéséért.

Egy átlagos méretű családi ház vagy üzlethelyiség akár több mint egymillió forintot is megtakaríthat azzal, hogy a kormány mérsékli, illetve díjmentessé teszi az eljárási díjakat – jelentette be a július 1-jén életbe lépő változást Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Meghatározott fogyasztási mértékig díjmentes lesz a közműcsatlakozás. Vagyis azok számára lesz ingyenes a szolgáltatás, akik a legfeljebb óránként 4 köbméteres és a legfeljebb 32 amperes fogyasztásmérők beszerelését, valamint a 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték bekötését kérik. Ezek elegendőek egy átlagos méretű családi ház ellátásához.


Nemcsak a csatlakozási alapdíjakat és a fogyasztásmérő díját engedik el, hanem gázbekötéseknél az elosztó 250 méterig a közcélú vezetéket is ellenérték nélkül építi ki, ami teljesen új szabály – hangsúlyozta az államtitkár. A víziközmű-szektorban a közműfejlesztési hozzájárulás a kis- és középvállalkozásokra is kiterjed.

A kedvezmény nemcsak az új építésű, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető – hangsúlyozta.

Ezzel a családok újabb jelentős segítséget kapnak az otthonteremtéshez, és a hatályba lépő intézkedések javítják a hazai kkv szektor versenyképességét is - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.