Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 30. 09:16, péntek | Belföld

Ismét a buszsávok használatát ellenőrizték Budapesten

Ismét a buszsávok használatát ellenőrizték Budapesten

A szabálytalankodók kiszűréséért kedden és szerdán ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a BKK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (Föri).

A kétnapos ellenőrzés alatt a rendőrök 54 szabálytalanság miatt intézkedtek, 37 járművezetőt bírságoltak meg a helyszínen és három szabálysértési feljelentést tettek a buszsáv jogosulatlan használata miatt.
Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon miatt két, tilos jelzésen áthaladás miatt egy esetben szabtak ki bírságot. A rendőrök bukósisak és gyermekbiztonsági rendszer hiánya, kerékpársáv jogosulatlan használata, szabálytalanul szállított rakomány, lejárt vezetői engedély és kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt is intézkedtek - áll a közleményben.
A BRFK, a Föri és a BKK együttműködésében továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.