Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Január 30. 19:13, kedd | Sport
Forrás: feol.hu

Isztambulban az albások

Isztambulban az albások

Az Alba kosarasai remek pozícióból, 3-1-es mérleggel várják a Demir Insaat elleni derbit az Európa Kupában.

December 20-án, a litván Kédainiai városában hosszabbításos, 90-87-es vereséggel kezdte az újabb csoportkört az Alba, azóta győzelmek következtek zsinórban. A Demir Insaat együttesét rossz első félidő után kiváló másodikkal legyűrték 74-72-re, az Egis Körmendet idegenben múlták felül 85-77-re, múlt kedden pedig itthon gyűrték le a balti BC Nevezist, 88-80-ra.
Szerdán este Isztambulban lépnek pályára a kék-fehérek, vezetőedzőjük, Dzunic Branislav pontosan tudja, nem vár rájuk könnyű összecsapás.

– A Demir Insaat nagyon erős együttes. Fehérváron sikerült legyőznünk őket, egylabdás mérkőzésen. Ugyanazokat a hibákat nem követhetjük el, mint tettük otthon, az első játékrészben közel húsz ponttal vezettek a látogatók. Remek második félidei játékkal fordítottunk. Ha megint hagyjuk őket elmenni, Törökországban biztosan nem tudunk visszajönni, tehát végig koncentrált, fegyelmezett játékot kell nyújtanunk. A játék minden elemében kimagasló teljesítményre, extra produkcióra lesz szükségünk mindkét palánknál. Az eredmények nagyon szerencsés alakulása esetén akár két vereséggel is továbbjuthatunk, de nem ebben gondolkodunk. Győzni szeretnénk Isztambulban is – közölte az albás vezetőedző, Dzunic Branislav.

A csapatkapitány, Lóránt Péter reméli, jó eredménnyel térnek haza a török városból.
– A ZTE ellen kimondottan jól játszottunk, megérdemelten győztünk a hétvégén. A zalaiak harcoltak, nem adták fel, a legjobbunkat kellett nyújtanunk a sikerhez. A törökök ellen is nagyon jó produkcióra lesz szükségünk a sikerhez. Bízom a csapatban.
Az utolsóként érkező amerikai légiós, Sir’Dominic Pointer bokája kifordult a hétvégi, Zalakerámia ZTE elleni, Gáz utcai összecsapáson.

A kosaras cserét kért, majd a végjátékban visszatért ugyan, de a lábát végig fájlalta. Azóta nem edzett a társakkal, játéka kérdéses. A hátvéd a csapattal tartott a Boszporusz partjára, a derbi előtt derül ki, pályára léphet-e, vagy sem.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.