Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. November 17. 17:34, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

JÁRÓKELŐKET ZAKLATÓ ÁRUSOKAT KAPTAK EL A TÉRFIGYELŐ KAMERÁK SEGÍTSÉGÉVEL

JÁRÓKELŐKET ZAKLATÓ ÁRUSOKAT KAPTAK EL A TÉRFIGYELŐ KAMERÁK SEGÍTSÉGÉVEL

Illegális közterületi árusokat kaptak el Székesfehérváron, a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően.

Mindkét eset a Belváros közvetlen közelében történt, az árusok a járókelőket zaklató módon kínálták különféle árucikkeiket. A felderítés újabb jó példája a közterület-felügyelet és a rendőrség együttműködésének.

Az egyik esetben az engedély nélkül árusító személyeket egy Rákóczi úti üzletház előtt fedezték fel a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletén működtetett térfigyelő központ munkatársai szerda délután. Az árusok a járókelőket zaklató módon igyekezték eladni különféle árucikkeiket, többek között ágyneműt, fehérneműt és zoknikat. A közterület-felügyelők értesítették a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre vonultak. Ezt észlelve az árusok menekülőre fogták, a rendőrök végül öt személyt kísértek ki az üzletházból, majd előállították őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. Az árut a rendőrök lefoglalták.

A másik hasonló eset nemrég az Alba Plaza előtt, a Palotai kapu téren történt. A térfigyelő rendszernek köszönhetően három, szintén engedély nélküli árust kaptak el a közterület-felügyelők, akik az árut visszatartották, jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen, majd eljárást kezdeményeztek.

A közbiztonság javulását tükrözi, hogy két garázdaság felderítésében is segített a közterület-felügyelet és az általa működtetett fehérvári kamerarendszer az elmúlt hetekben. Az autóbusz-pályaudvar közvetlen közelében alkoholt fogyasztott, ittasan dühöngött és vizelt egy férfi, egy másik esetben pedig dulakodás történt több személy között. Mindkétszer a térfigyelő központ munkatársai észlelték a garázdaságot, és értesítették járőröző kollégáikat, akik kényszerítő eszköz, bilincs alkalmazása után előállították a személyeket a rendőrkapitányságon.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.