Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 12. 14:17, szombat | Helyi
Forrás: feol.hu

Július 1-től városszerte ingyenes a parkolás első órája!

Július 1-től városszerte ingyenes a parkolás első órája!

Lakossági fórumot tartott Dienesné Fluck Györgyi, a fórum témája a Köfém lakóteleppel kapcsolatos aktuális kérdések ismertetése és a Zombori út kezdődő felújítása volt.

Lakossági fórumot tartott csütörtökön Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő a Köfém Művelődési Házban, amelyen részt vett Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, továbbá Bozai István városgondnok, Kovács Zsolt rendőr ezredes, városi rendőrkapitány és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője. A fórum témája a Köfém lakóteleppel kapcsolatos aktuális kérdések ismertetése és a Zombori út kezdődő felújítása volt.

A tavalyi három után idén négy járdaszakasz készül majd el a Köfémen – mondta el Dienesné Fluck Györgyi, megemlítve, hogy a Köfémnél a Budai úti lámpához a látássérülteket segítő hangjelzést is szereltek.

A Zombori utca teljes felújítása a víziközműveket is magában foglalja majd, amelynek során összesen közel 1300 méteren cserélik ki a szennyvíz- és csapadékcsatornákat. A kivitelező napi 20 méter megépítésével számol. A csatornák építését követően közel hétezer négyzetméter aszfalt kopóréteg kerül a felújított útalapra. A Ráchegyi oldalon majd másfélezer négyzetméteren térkő járdaburkolat készül, a lakótelep felőli oldalon, a fák gyökérzete miatt, nem bontják el a járdát, csak kiegyenlítik és egységes kopóréteggel vonják be.

Cser-Palkovics András a Szivárvány óvoda felújításáról is beszélt a fórumon, amelyet bejárás előzött meg a lakótelepen. Idén közel 55 millió forintból elkészül az intézmény csapadékvíz elvezetése, ami sok korábbi problémától mentesíti majd az óvodát. A Zombori út felújításával kapcsolatban elmondta: a Strabag nyerte el a munkát közbeszerzési eljáráson, a beruházás május-júniusban kezdődik, és még idén be is fejeződik. A város polgármestere az építkezés idejére türelmet és megértést kért a lakóktól.

A fórumon elhangzott, hogy július 1-től bevezetik az „első óra ingyenes” parkolást Székesfehérváron.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.