Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2018. Augusztus 14. 19:09, kedd | Helyi
Forrás: chilipress.hu

Kapa-Kupa, Ahol A Gazdák Hősökké Válnak!

Kapa-Kupa, Ahol A Gazdák Hősökké Válnak!

Augusztus utolsó szombatján kerül megrendezésre a Sárosd Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület által.

A jó idő beköszöntével már régen elstartolt a fesztiválszezon, kis túlzással minden bokorban rendeznek már valami hívogatni valót. Mégis a tengeri sok program közül van egy nagyon is egyedülálló, a Kapa-Kupa!

Egy motorsport mindenek felett, mert ide nem a megszokott járgánnyal érkeznek a versenyzők, nem népes csapat támogatja és nincs szervizkamion sem. Akár Te is indulhatsz és megmérettetheted magad. A vidéki élet nélkülözhetetlen része a jó öreg robikapa, amit hétköznapon munkára fognak: földlazítás, faszállítás és társai. A verseny során egy kiskocsit is szerelnek a kapálógép után és gumikerékkel látják el a gépet és jöhetnek a feladatok: szalomozás egy akadálypályán, harc az idővel és a versenytársakkal.

A munkanapokon dolgos eszközök igazi versenyparipává változnak. Itt már a leleményesség és felkészültség igazán előnyt jelenthet, hiszen mind a gyári, mind a házi építésű masinák versenybe indulhatnak a trófea elhódításáért. Itt egy kis műszaki véna, ott egy kis sufnituning , akár már az egyik esélyes is lehetne a géped. Természetesen a fantáziának és szerelői reményeket azért a versenykiírás kordában tartja, vagyis 250 cm3-nél nem lehet erősebb a verda. A puszta vas pedig önmagában kevés, mert ügyességre, leleményességre igencsak szükség van.

A versenyzőket már messziről meg fogja ismerni a Sárosdra ellátogató, mert a versenyzők kötelező öltözete: gumicsizma, kantáros nadrág és kockás ing, kalap (suba, sombrero, svájcisapka, kalap).

Kalap, kockás ing, kantáros nadrág

A viadal népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy egy tucatnyi megyéből zarándokolnak el Kapa-Kupa mekkájába a versenyzők és kísérők, a 29 településről érkező félszáz kapálógép áll a rajtvonalhoz.

A szünetekben és a verseny után jöhet az önfeledt eszmecsere a hasonszőrűekkel, a mezőgazdasági kisgépek szerelmeseivel (kerti gép kiállítás, Fűrész Mánia bemutató), de kedvünkre szórakozhatunk a kiegészítő programokon is (kézműves vásár, gasztro udvar, gyermekprogramok, sétarepülés stb.)

Akit egyszer megcsapott a benzingőz itt, vagy kapott egy kis adrenalin fröccsöt versenyzőként, annak nem kérdés, hogy már a jövő évi naptárjába már fel is jegyezte, hogy az augusztus utolsó vasárnapján hol lesz. Ha még most nem is volt kockás ingje és kantáros nadrágja, akkor jövőre az is meg lesz.

a rendezvény honlapja: kapakupa.hu

chilipress.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:20, hétfő | Helyi

Javítják a szalagkorlátot, ezért torlódik az M7-es Velencénél

Több kilométeres a kocsisorra és lassú haladásra kell számítani a Balaton felé.

2022. Augusztus 08. 12:14, hétfő | Helyi

Szennyeződést találtak, fürdési tilalmat rendeltek el a Velencei-tó egyik strandjánál

A Pisztráng úti strandon egyelőre tilos fürdeni, a szakemberek folyamatosan vizsgálják a víz minőségét a Velencei-tónál.

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 08. 11:54, hétfő | Helyi

A főzőhelyek többsége már elkelt - augusztus 28-ig lehet jelentkezni

Még lehet jelentkezni a szeptember 24-i XVII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a családi és baráti társaságok,