Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Július 28. 13:18, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Kékszalag - Háromszázharminchét hajó ért szintidőn belül célba

Kékszalag - Háromszázharminchét hajó ért szintidőn belül célba

Az 512 elrajtolt hajó közül 337 tudta a 48 órás szintidőn belül teljesíteni a leghosszabb európai tókerülő pályát a 45. Kékszalag Laptop.hu Nagydíj keretében - közölték vasárnap a szervezők.

A mezőnynek a csütörtök reggeli rajtot követően kikötés és külső segítség nélkül kellett végigvitorlázni a 155 km hosszú Balatonfüred-Kenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalat.

Első helyen az EvoPro nevű hajóval (korábban Lisa) Litkey Farkas csapata ért célba, ezzel Litkey tizenhárom éven belül a tizenegyedik Kékszalag-győzelmét ünnepelhette. Második a Király Zsolt vezette Raffica, a harmadik pedig az Obzidián Bormanufaktúra Principessa lett Rauschenberger Miklós irányításával.A gyengülő, majd a második napon szinte teljesen elálló szél a lassabb hajókkal vitorlázókat sújtotta, ezért nem érték el sokan a célt.

A Kékszalagon utoljára versenyeztek kizárólag az egytestű vitorlások, amelyek eddig a páratlan években alkották a mezőnyt, 2014-től ugyanis megszűnnek a kategóriákra vonatkozó megkötések.A verseny rekordját tavaly óta 10 óra 34 perces idővel a Fifty-Fifty katamarán tartja, amely a Nemere II 1955-ös csúcsát javította meg hat perccel.Európa legrégebbi és legnagyobb tókerülő versenyét 1934-ben rendezték meg először.

MTI Fotó: Szántó Áron


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.