Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Június 17. 07:12, szombat | Helyi
Forrás: ujnemzedek.hu

Keresd és szeresd a teret!

Keresd és szeresd a teret!

Keresd és szeresd a teret! szlogennel indítanak országos akciót az Új Nemzedék Központ Közösségi Terei. A kezdeményezés célja a minél élhetőbb városi környezet kialakítása.

Székesfehérváron a Béke térre várják június 17-én, szombaton a szervezők az önkénteseket a városszépítés jegyében.

A Keresd és szeresd a teret – Önkéntes Városszépítő Akció olyan országos kezdeményezés, amit az Új Nemzedék Központ Közösségi Terei szerveznek azzal a céllal, hogy barátságosabb, élvezhetőbb és élhetőbb városi környezet kerüljön kialakításra a közösség erejével.

A virtuális szórakozás és a digitális kommunikáció terjedése ellenére még mindig a városi terek azok a helyszínek, ahol a városlakók értékes időt tudnak eltölteni egymással. Vannak, akik csak átrohannak ezeken a helyeken suliba, buliba vagy munkába menet; de vannak, akik órákat töltenek el barátaikkal beszélgetve, olvasva, napozva, zenét hallgatva, kutyákkal játszva, fűben fetrengve. A kezdeményezés lényege, hogy ezeket a közös helyszíneket közösen barátságosabbá tegyük.

Az Új Nemzedék egész évben, országosan húsz Közösségi Térben várja a fiatalokat különböző programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel és rendezvényekkel. A Keresd és szeresd a teret – Önkéntes Városszépítő Akcióra Székesfehérváron, a Béke téren kerül sor, június 17-én, szombaton 10 órától 14 óráig. A program – melyet Molnár Tamás civil és ifjúsági ügyekért felelős tanácsnok nyit meg - minden korosztálynak szól, hiszen a város mindenkié.

Molnár Júlia - közösségi tér vezető
E-mail: molnar.julia@unp.hu
Telefonszám: +36 30/ 597-6601

Molnár Tamás - ifjúságszakmai koordinátor
E-mail: molnar.tamas@unp.hu
Telefonszám: +36 30/ 597-6478

Közösségi tér - Kontaktpont Iroda
8000 Székesfehérvár, Kossuth utca 7.
E-mail: szekesfehervar@unp.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.