Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. December 01. 08:51, péntek | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

KÉTSZER VERTE A BAJNOKI SZÜNETBEN AZ ALBA AZ ATOMOT

KÉTSZER VERTE A BAJNOKI SZÜNETBEN AZ ALBA AZ ATOMOT

Háromhetes bajnoki szünetet tartanak a kosárlabdázók, előbb a válogatott vb-selejtezői, most pedig a hétvégi All Star-gála miatt.

A csapatoknál azért nem állt meg az élet, az Alba Fehérvár az edzések mellett két felkészülési találkozót is játszott. Mindkétszer zárt kapuk mögött, a Paks ellen. Idegenben és itthon is a fehérváriak nyertek.

Lassan megunja egymást az Alba és az Atomerőmű, hiszen a bajnokságban is egymás ellen játszották utolsó meccsüket a szünet előtt, aztán két edzőmeccsen is találkoztak. Mindhárom mérkőzésen fehérvári győzelem született, ráadásul teljesen hasonló koreográfia szerit alakultak. Az Alba csütörtökön hazai pályán győzött 86-81-re, miután a negyedik negyed előtt már tizenkilenc ponttal is vezetett. Hasonló volt a bajnoki meccsük dramaturgiája, ott tizenhét pontos előnyt adtak le Kellerék, hogy a végjátékban mégis kicsikarják a győzelmet. A kettő között pedig Pakson is volt egy felkészülési találkozó, azon 90-84-re nyert az Alba.

A csütörtöki meccs érdekessége volt Alhaji Mohammed visszatérése. Az Albával tavasszal bajnoki címet szerző hátvéd az edzéseken igyekszik behozni fizikai lemaradását, és jó úton halad. Ezt mutatja a találkozón dobott 17/6 pontja, a szurkolóknak jó hír, hogy igazi erősítés lehet az utolsó hat meccsét zsinórban megnyerő csapatnak. A bajnoki szünet után jövő héten már két mérkőzés vár a fehérváriakra, előbb december 6-án Minszkben próbálják kiharcolni a továbbjutást a FIBA Európa-kupa csoportköréből, majd hétvégén a Sopront fogadják. Decemberben igen sűrű lesz a program, további négy bajnoki mellett az Európa-kupa második csoportkörében is játszhat egy meccset a Fehérvár, ha sikerül a továbbjutás.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.