Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 06. 11:39, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Kettőből kettő – a Paksot is legyőzte az Alba Fehérvár

Kettőből kettő – a Paksot is legyőzte az Alba Fehérvár

A szolnoki magabiztos siker után ezúttal a Lóránt Péterrel felálló Atomerőmű volt a vendég az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az Alba Fehérvár ezúttal, ha nem is olyan könnyedén, mint egy hete, de ezúttal is nyert, így pedig két rangadót „húzott be” kezdésképpen.

Keller Iván triplájával indult az Alba Fehérvár – Atomerőmű mérkőzés a kosárlabda bajnokság második fordulójában. És nem csak Keller, a csapat is jól kezdett, két perc után 7-2 állt az eredményjelzőn. Öt perc után 12-8 volt az állás, Lóránt Péterék azonban egy 8-0-val fordítottak, és a szünetig már nem is adták ki a kezükből a vezetést, Shannon Evans dudaszós duplája zárta a negyedet.

27-21-es vendégelőnnyel indult a második tíz perc, és Evans kosarával, így pedig már nyolc volt közte. 34-26-os paksi vezetésnél azonban nagyon összekapta magát az Alba, Molnár Márton dupláival, és például Ljubicsics triplájával zárkóztak a hazaiak, a nagy rohanás vége egy 15-0 lett, amely már hétpontos fehérvári előnyt ért. A nagyszünetben is ennyivel, 49-42-re vezetett Jesus Ramirez gárdája.

A fordulás után tovább nyílt az olló, a 24. percben már tizenkét ponttal vezetett az Alba. A negyed végére azonban visszajött az Atomerőmű, elsősorban Nacholas Faust remeklésének köszönhetően, – a légiós hét triplával, és huszonnégy ponttal zárta a meccset – másodsorban pedig az Alba hullámvölgyének köszönhetően, amikor sem támadásban, sem védekezésben nem úgy ment a játék, ahogy a találkozó nagy részében.

A zárónegyed előtt ötpontos előnyben volt az Alba, így kiélezett végjátékra volt kilátás. Az Alba ugyan egy ízben tízzel is vezetett már, Braniszlav Dzunics együttese nem adta fel, és a 38. percben Faust (egyetlen) duplával a vezetést is átvette. Jött azonban Darrin Govnes és egy három pontossal 83-81-re módosította az állást, de a Falcótól érkező amerikai játékos villant még kétszer, ami döntőnek bizonyult. Az Alba 88-83-ra legyőzte a Paksot, ezzel pedig két rangadót követően két győzelemmel áll a tabellán.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 88-83 (21-27, 28-15, 20-22, 19-19)
Alba: Ljubicsics 6/6, Molnár 15, Csupkovics 6, Markovics 14/3, Keller 3/3, cserék: Guyton 14/3, Csorvási 4, McDuffie 12/3, Takács, Govens 12/3.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.