Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2023. Augusztus 01. 12:32, kedd | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Kézilabda, Alba Fehérvár KC - sok-sok munkával és fiatal csapattal előre!

Kézilabda, Alba Fehérvár KC - sok-sok munkával és fiatal csapattal előre!

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata javában készül a szeptemberben kezdődő bajnokságra.

A csapatnak új a vezetőedzője, és érkeztek új játékosok is. Ismerjék meg Horváth Roland vezetőedzőt és a két most érkezett beállóst, Kocsis Bettinát és Kövér Lucát.

Horváth Roland nyolc éve edző az élvonalban, Siófokon kezdte pályáját, onnan Békéscsabára vezetett az útja, majd Érd után Székesfehérvárra került.

A csapat négy mérkőzést játszott le eddig a felkészülés során, a román Baia Mare csapatától az első mérkőzésükön kikaptak, a Székesfehérváron megrendezett Collagenius Kupa során nyertek a Budaörs ellen, de vereséget szenvedtek a német Tus Metzingen csapatától és a Japán válogatottól.

- Hogy mi az edzői ars poeticám? - kérdezett vissza Horváth Roland. - Az, hogy hadd segítsek! Az-az segítsen nekem a játékos abban, hogy tudjak neki segíteni. Ha a játékos odaadással teszi a dolgát, akkor bátran mondhatom neki, hogy lám, a munka nem hazudik, hiszen jobban megy minden csapaszinten és az egyénnek egyaránt. Ami biztos, a jól elvégzett munkát mindenkitől kőkeményen behajtom és számonkérem.

A fiataloknak szeret teret adni, Csakhogy a fiatalokkal nem könnyű a csapat helyzete az olyan erős bajnokságban, mint a magyar, igaz?

Igen. Nehéz kérdés ez, ami biztos: rizikós a nagyrészt fiatalokkal játszó(k) helyzete. De azt gondolom, ha én sem teszem előtérbe az ifjakat, akkor ki? Hozzunk külföldi játékost, bújjunk a sztárok mögé és akkor jó edzők vagyunk? Inkább vállalom a kockázatot, hogy a jól elvégzett munkával az ifjak az első évet túléljék, a másodikban fejlődjenek, a harmadikban pedig már jó csapatban kézilabdázzanak. A tehetségnek utat kell adni! Nálam az jelenti a jó munkát, ha elérem azt az eredményt, amire adottak a lehetőségek, és emellett a fiatalok fejlődését is biztosítom. Székesfehérváron sok tehetséges ifjú van a csapatban, hozzájuk társul néhány rutinosabb kézilabdázó, és most jött el az az év, amikor a fiatal tehetségeknek cserejátékosból meghatározó játékossá kell válniuk.

Mikor elvállalta a munkát, milyen gondolattal kezdte el a tevékenységét?

Azt láttam, hogy sok nagyon jó képességű játékos van Székesfehérváron, és ha tudják teljesíteni azt, ami bennük van, akkor elérhetjük a célunkat.

Miért, mi a cél?

Tegyük tisztába a helyzetet: a tavalyi csapatból hiányzik a kezdőkapus Tea Pijevics a horvát válogatott első számú hálóőre. Az ő teljesítménye meghatározó volt a győztes mérkőzéseken, de ő nincs. Hiányzik két hármas védő, őket is pótolni kell. A kapus és a védekezés szerepe döntő lehet. Láttuk a tornán is, hogy amikor jó volt a védekezés és volt kapusteljesítmény, akkor a Budaörs ellen fordítottunk és győztünk, a Metzingen ellen ötgólos hátrány után a végén a bírók által elvett gól miatt kaptunk ki egy góllal. Japán ellen is majd 20 percig rendben voltunk, a többi már nem volt jó, de a lányok elfáradtak a harmadik meccsre, hiszen kemény munka közben vagyunk. Sokat, nagyon sokat kell még dolgoznunk a fiataljainkkal, illetve mindenkivel. A lényeg: fejlődjünk, szerezzünk pontokat, ha ez meglesz a középmezőnybe jutás lehet a reális célunk!

A két beállós játékost - akiknek a tornán voltak jó perceik - arról kérdeztük, mi az az eredmény, amivel elégedettek lesznek a bajnokság végén, illetve milyen teljesítményt várnak maguktól?

- Minél jobb helyezést szeretnénk elérni, bár még nehéz megmondani, hogy ez szám szerint mi lehet, hiszen még nagyon az elején vagyunk. Azt gondolom, érjük el a lehető legjobbat, ha a végén EHF Kupát érő helyen végzünk, akkor már jók leszünk! - mondta Kocsis Bettina.

- Ha a megbeszélteket fel tudjuk vinni a pályára, az jó dolog lesz, és joggal bizakodhatunk a jobb helyezés elérésében. Ami pedig engem illet, a célom, hogy minél többet fejlődjek! - tette hozzá a magáét Kövér Luca, aki friss junior Európa bajnokként érkezett Székesfehérvárra.

szekesfehervar.hu

Címkék: alba fkc, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.